VV Berkum
VV Berkum

Berkum wint knap bij SteDoCo

Zwolle – Berkum heeft in de eerste wedstrijd van de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie bij SteDoCo met 1-2 gewonnen. De Zwollenaren stonden flink onder druk, maar speelden het slim uit en maakten in de omschakeling goed gebruik van de kansen.

“SteDoCo heeft een technisch vaardige ploeg, maar we wisten waar hun zwakheden zitten,” analyseerde Berkum-trainer Arno Hoekstra na afloop. “We hielden het achterin goed dicht. Je hoeft niet alle poorten open te zetten en dan weet je dat ook je eigen kansen nog zullen komen.”

Onweer
Toen de wedstrijd met een half uur vertraging, vanwege wegtrekkend onweer, begon trok SteDoCo onmiddellijk ten strijde. Er werd veel druk gezet en vooral de snelle en behendige vleugelspitsen Hakan Tokul en Jay-Jay Meierdres leverden gevaar op, maar daar werd in het centrum van de aanval niet veel mee gedaan. Berkum-keeper Dominic van Hoof moest handelend optreden bij een schot van Tokul, maar verder gingen de inzetten over en naast. Het meeste gevaar leverde, na een geval van miscommunicatie, nog een teruggekopte bal uit de eigen Berkum-defensie op maar die sukkelde net naast.

Na ruim een half uur kwam Berkum zelfs op voorsprong. Chris van der Meulen zette vanaf links voor en vond Youp Kok, die met een fraaie omhaal de 0-1 binnen tikte. Toen Johnsen Bacuna de diepte in vloog leken de bezoekers de marge te gaan verdubbelen, maar het schot van de Berkum-spits ketste via de kruising naast. Vijf minuten voor rust schreeuwde heel SteDoCo om een penalty toen er in het Zwolse strafschopgebied geduwd leek te worden, maar toen die niet werd gegeven dacht Berkum met een voorsprong de rust in te gaan. Die vlieger ging echter niet op, want in de 45e minuut kon Tokul oprukken waarbij hij de bal met zijn arm mee leek te nemen. Toen ook daar niet voor werd gefloten kogelde Remco Buist van dichtbij de 1-1 binnen.

Goed op dreef
Na rust voerde SteDoCo de druk verder op en Buist en Joran Schröder waren dichtbij een tweede treffer voor de Zuidhollanders, maar doelman Van Hoof was weer goed op dreef. De Zwolse sluitpost had niet over geluk te klagen toen een kopbal van Schröder op de paal belandde, maar hield verder goed stand in de aanvalsgolven. Krap 10 minuten voor tijd maakte Berkum goed gebruik van de ontstane ruimte. Na een hoog voor geslingerde bal werd een kopbal van Chris van der Meulen eerst nog onschadelijk gemaakt, maar Bacuna stond op de goede plek om alsnog de 1-2 binnen te werken.

Berkum heeft zich daarmee een prima uitgangspositie verschaft voor de thuiswedstrijd tegen SteDoCo van komende zaterdag. De ploeg van trainer Hoekstra mag zich echter nog niet rijk rekenen, want de tegenstander liet zien uitstekend te kunnen voetballen en zal zich tot het uiterste verweren om de eerste nacompetitieronde alsnog door te komen.

SteDoCo-Berkum, 29 mei 2018 (1e wedstrijd nacompetitie)
Eindstand:
1-2 (1-1)
Scheidsrechter: Colin Prooi
Doelpunten: 35. Youp Kok (0-1), 45. Remco Buist (1-1), 82. Johnsen Bacuna (1-2)
Gele kaart: Jay-Jay Meierdres (SteDoCO)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Marc van der Meulen, Jeroen van Brummen (79. Jason Huisman), Hoeseb Yakob, Thom Kooke (68. Ruud Wellenberg),  Björn Bakker, Johnsen Bacuna, Youp Kok (68. Mark Bloemendaal), Chris van der Meulen
Opstelling SteDoCo: Mark Smith, Bryan Jongeneel, Luke Molkenboer, Remco Buist (63. Joran Schröder), Wesley Pollemans, Hayri Pinarci, Jay-Jay Meierdres, Jesse Wielinga, Hakan Tokul, Jordey van Dam, Kevin Patijn

Artikel delen: