3D Street Paintings in Zwolle zijn klaar om te inter-acten - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

3D Street Paintings in Zwolle zijn klaar om te inter-acten

Zwolle – Drie dagen lang hebben Street Painters van over de hele wereld de regen en hitte getrotseerd om hun 3D kunstwerken over klimaatverandering te maken. De 3D Street Paintings in de binnenstad van Zwolle zijn onderdeel van het evenement Climate Street Painting. Het klimaat verandert. Op wereldniveau is er een klimaatopgave, maar wat kan jij zelf in je eigen leefomgeving doen? De 3D Street Paintings creëren bewustwording en blijven in de binnenstad van Zwolle liggen tot en met 2 september.

Fotografeer jezelf “in” het kunstwerk!
Vanaf zaterdag 2 juni t/m 2 september kan iedereen die dat leuk vindt in een 3D tekening gaan staan. Bij elke Street Painting zijn twee voetjes op de grond getekend. Door op de voetjes te gaan staan en vanaf dat punt door de lens van een camera of telefoon naar het kunstwerk te kijken wordt het 3D effect écht zichtbaar. Iemand anders kan dan op een strategisch uitgekozen plek in het kunstwerk gaan staan en met de foto de boodschap doorgeven. Dit levert gegarandeerd spectaculaire foto’s op!

Think global, act local!
“De weersomstandigheden van de afgelopen dagen drukken ons met de neus op de feiten. We krijgen te maken met extremer weer. De vraag is hoe we de schade met zijn allen kunnen beperken!” vertelt Ryan Hoekman, mede initiatiefneemster van Climate Street Painting. Met de Street Paintings probeert Climate Street Painting de bewustwording rondom het thema klimaatverandering en klimaatadaptatie te vergroten; “Hoe je zelf het verschil kunt maken voor de wereld van morgen?” Think global, act local!

Fotowedstrijd
Samen met ondernemersvereniging City Centrum Zwolle en de ondernemers die met hun winkel of horecabedrijf grenzen aan de verschillende Street Paintings is een fotowedstrijd uitgeroepen. Bezoekers worden uitgedaagd om de leukste, meest originele foto te maken in de Street Paintings op de Korte Smeden, Klokkensteeg, Koningsplein, Eiland, Gasthuisplein, Luttekestraat en de Weeshuispassage. Door de foto’s te posten op Facebook of te versturen naar wedstrijd@worldstreetpainting.nl maakt iedereen kans op de mooie prijzen die door de ondernemers beschikbaar gesteld zijn. Natuurlijk dragen de prijzen allemaal bij aan de bewustwording rond klimaatadaptatie.

World Street Painting
Climate Street Painting is een initiatief van Ryan Hoekman en Ruud Elshof. Met steun en denkkracht van het Zwolle Fonds, de Climate Campus, de Gemeente Zwolle, de Provincie Overijssel, de IJssel-Vechtdelta en het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Climate Street Painting is een evenement van Stichting World Street Painting met als doel de openbare ruimte mooier te maken en kunst dicht bij de mensen te brengen.

Alle informatie is te lezen op: https://worldstreetpainting.nl/

Foto's 2
3D Street Paintings in Zwolle zijn klaar om te inter-acten
Artikel delen: