Wereldfietsers en grensfietser in Stadkamer Zwolle

Wereldfietsers en grensfietser in Stadkamer Zwolle

Zwolle – Op uitnodiging van Fietsersbond-Zwolle komen wereldfietsers Marten Zeckendorf en Wendy Pols en grensfietser Vincent Wever naar De Stadkamer in Zwolle. Belangstellenden kunnen daar op 7 juni vanaf 19:30 uur in woord en beeld hun fietsavonturen meebeleven. De zaal is open vanaf 19:15 uur.

Na de drukbezochte avonden met wereldfietsers Frank van Rijn en Marica van der Meer nemen Marten en Wendy op zeven juni het publiek mee op hun reis van bijna 19.000 kilometer.

De reis voerde onder meer door Oezbekistan, hoog door het Himalayagebergte, China, Vietnam en Cambodja. Het oorspronkelijke plan om naar Tibet te fietsen moesten ze veranderen. Zelf zeggen ze daarover: "…het liep allemaal ,een beetje anders." Hun verhaal gaat natuurlijk over fietsen,, soms
blijkt dat gemakkelijk te zijn, maar soms hoor je ze als het ware hijgend op de pedalen staan. Het zijn echter vooral de ontmoetingen met andere culturen, eenvoud, vernuft, hulp, nieuwsgierigheid, agressie, onbegrijpelijke regels en gastvrijheid die het een boeiend verslag maken.

 

Tijdens de pauze is er gelegenheid met sprekers te praten en hun boeken in te zien of te kopen.
Na de pauze het verhaal van Vincent Wever. Hij fietst 'over de rand van Nederland' en laat zien dat het fietsen, dichtbij huis, heel avontuurlijk kan zijn. Hij probeerde zo dicht mogelijk langs de grens te fietsen vanuit het noorden van Groningen tot in het zuiden van Limburg. Zo ploegde hij door akkers,
maar reed ook over comfortabele paden. Oude grenspalen, dijken, smokkelroutes en fortificaties verwijzen de fietser naar een bijzondere geschiedenis. Het landschap verandert steeds, soms is het heel saai, maar vaak veel mooier dan je zou verwachten. Hij stond oog in oog met reeën  en proefde
het belang van noaberschap.
De zaal in de Stadkamer biedt plaats tot ongeveer 100 personen.
De entreeprijs bedraagt € 5,-. Deze prijs is inclusief koffie of thee. Voorverkoop van de kaartjes via de website van de Stadkamer: https://stadkamerml/activiteiten (klik in de kalender op 7 juni).
De zaal gaat op 7 juni open om 19:15 uur. Vanaf dat moment zijn ook de restkaarten nog tegen contante betaling koop. De afsluiting van de avond is gepland om 22:00 uur.
Artikel delen: