Sportacrobatiek Zwolle met 18 teams naar NK - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Sportacrobatiek Zwolle met 18 teams naar NK

Zwolle – In de komende weken nemen maar liefst 18 teams van Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) deel aan het Nederlandse Kampioenschap. 18 Kansen dus voor een kleine maar ambitieuze Zwolse sportvereniging om landstitels in de wacht te slepen.

‘Acrogym’ staat voor acrobatische gymnastiek en wordt ook wel sportacrobatiek genoemd. Het is een echte teamsport: turnen met en op elkaar. Elk team traint op een vaste wedstrijdoefening op muziek. Tijdens de oefening bouwen de sporters hun menselijke torens en wordt er gedanst en gesprongen. In deze sport komen veel aspecten samen: behendigheid, kracht, lenigheid, expressie en dans, maar ook sociale vaardigheden. Zo is er vertrouwen in de ander nodig. De sporters leren samen te werken, communiceren en letterlijk en figuurlijk op elkaar bouwen.

Sportacrobatiek Zwolle (SAZ) profileert zich als een breedtesport, waar topsporttalent tot z’n recht komt. SAZ heeft in het verleden verschillende Nederlandse kampioenen afgeleverd. Een afvaardiging van 18 teams naar het Nederlands Kampioenschap is echter uniek. Trotse hoofdtrainster Margaretha Plantenga: “We zijn twee jaar geleden een nieuwe weg in geslagen. We tainen op alle facetten van deze veelzijdige sport. Naast techniek is er volop aandacht voor expressie. Deze aanpak werpt zijn vruchten af”. Het Nederlands Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek wordt op diverse niveaus en leeftijdscategorieën georganiseerd, verspreid over twee weekenden in juni, in Oss en Rotterdam.

Artikel delen: