Presentatie project Ruimte voor de Rivier

De gemeente Zwolle organiseert op donderdag 14 februari van 20.00 tot 21.00 uur een informatieavond voor grondeigenaren van het buitendijkse gebied Scheller en Olderneler in de Uitspanning Het Engelse Werk.

Het voorlopig projectontwerp voor Scheller en Oldeneler Buitenwaarden wordt door de wethouder Hennie Kenkhuis en de projectleider Marjan Vervoort gepresenteerd. Dit gebeurt in het kader van het project Ruimte voor de Rivier om het gebied (en de inwoners van Zwolle) te beschermen tegen hoog water. De komende jaren wordt door de klimaatsverandering meer water in de IJssel verwacht.

Verschillende partijen, waaronder gemeente en bewoners, zijn al langere tijd intensief bezig met het maken van plannen voor het nieuw inrichten van de Scheller en Oldeneler Buitenwaarden. Er is inmiddels een ‘projectontwerp’ voor het gebied gemaakt. Het ontwerp geeft een goed beeld van hoe het gebied eruit ziet als onder meer de nevengeul van de IJssel is aangelegd. In het plan dient ruimte te zijn voor wonen, recreëren, natuurbeheer, waterafvoer en op kleine schaal landbouw.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Waterschappen ook!
  Bij het project “Ruimte voor Rivieren” zijn de waterschappen OOK betrokken! Vreemd dat de gemeente het morgenavond alleen lijkt te doen.

 2. samenwerking binnen ruimte voor de rivier
  Naar aanleiding van de reactie van Dick:
  Ruimte voor de Rivier is een programma in opdracht van het Rijk en omvat 40 maatregelen langs de Rijn, Ijssel, Lek en Waal. Deze maatregelen worden soms uitgevoerd door een gemeente, soms door een waterschap en soms door de provincie. En een aantal maatregelen wordt door Rijkswaterstaat uitgevoerd.
  De Scheller en Oldeneler Buitenwaarden is een project dat de gemeente Zwolle uitvoert. Niet zo vreemd dus dat de gemeente daar een presentatie over houdt.
  Meer informatie: http://www.ruimtevoorderivier.nl

 3. Helder, maar voor een compleet beeld was het voor het publiek misschien nog duidelijker geworden als de presentatie mét Wp en prov werd gehouden. Rijk lijkt me wat overdreven. Maar Hennie en Marjan zullen wel capabel genoeg zijn om ook het aandeel van de andere overheden te belichten.

  Vanavond al om 8 uur in Het Engelse Werk…..nee, daar kan ik niet heen. Al kun je bijzonder goed in het Engelse werk zijn. Met je water-organisatie (grenzend aan) ook trouwens. 😉

Reageer