Triatleten Triade zwemmen IJsselmeer over - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Triatleten Triade zwemmen IJsselmeer over

Zwolle – Afgelopen zaterdag 2 juni hebben 12 triatleten van triatlonvereniging Triade uit Zwolle het IJsselmeer overgezwommen. Twee teams van zes zwemmers gingen om 8:00 uur in Stavoren het water in om in estafettevorm de overtocht van 22 km naar Medemblik te bedwingen.

Beide teams hadden een begeleidingsboot waarin de tactiek besproken kon worden en de benodigde energie aangevuld werd. De zwemmers wisselden elke 30 minuten. De teams hielden elkaar goed in de gaten, want stiekem was er wel rivaliteit tussen beide teams. Triatleten zijn van nature sporters die tot het uiterste kunnen gaan en het liefste altijd willen winnen.

De overtocht duurde in totaal 7 uur en 15 minuten. Door de stevige wind en regen was het vooral de eerste 3 uur een pittige tocht met flinke golfslag. Tegen de eind van de ochtend werd het rustiger op het water waardoor ook het tempo  flink omhoog ging. De laatste 500 meter zwommen de triatleten gezamenlijk naar de finish in Medemblik.

TV Triade is een triatlonvereniging uit Zwolle met ruim 125 leden en heeft competitieteams in de 1e divisie landelijk en in de 3e en 4e divisie Noord. Leden van Triade nemen deel aan diverse wedstrijden met afstanden van een 1/8 triatlon (500 m zwemmen-20 km fietsen-5 km lopen) tot een hele triatlon (3,8 km zwemmen-180 km fietsen-42,2 km lopen). Wil je een keer mee trainen, kijk op de website www.tvtriade.nl.

Artikel delen: