Opzwepend concert van Mory Kanté in De Spiegel

De uit het grensgebied van Mali en Guinee afkomstige Mory Kanté, doet op zondag 2 maart Zwolle aan om in Theater De Spiegel een concert van formaat te verzorgen. 

Opgegroeid als jongste in een gezin met 38 kinderen komt Mory Kanté al op vroege leeftijd in contact met de traditionele muziek van zijn land en familie. Hij stamt uit een oud geslacht van griots, dit zijn in West-Afrika zeer gerespecteerde muzikanten die verhalen en tradities van hun volk doorgeven aan de jongere generaties. Naarmate de zanger opgroeide, groeide zijn ook zijn eigen, unieke muziekstijl. Hij bespeelt twee authentieke instrumenten, de kora en balafon. En naast de inspiratie die hij met de paplepel kreeg ingegoten, liet hij zich op latere leeftijd inspireren door andere muziekstijlen, zoals mambo, chacha, soul en pop; met als grote voorbeeld James Brown.

Zijn swingende wereldhit ‘Yéké Yéké’ ging meer dan één miljoen maal over de toonbank. Voor de zanger betekende dat  eind jaren ’80 de start van een zeer succesvolle internationale carrière, die voortduurt tot op de dag van vandaag.  In het voorjaar van 2008 komt Kanté met zijn 10-koppige band voor slechts een paar concerten naar Nederland. De meestermuzikant zal het publiek in De Spiegel trakteren op een opzwepend concert, dat zonder twijfel zal worden bijgeschreven als één van de hoogtepunten van dit seizoen. De ruimte die gemaakt wordt om te dansen zal ongetwijfeld volop benut worden!

Reserveren

Kaarten reserveren voor het concert van zondag 2 maart om 20.15 uur kan op de website www.odeondespiegel.nl en bij het Bespreekbureau van Odeon De Spiegel theaters via 038 4 288 288 (Geopend op werkdagen van 16.00 tot 21.00 uur en in het weekend 1 uur voor de voorstelling). Langskomen bij het Bespreekbureau in Theater De Spiegel kan ook. Dan gelden dezelfde openingstijden.

Artikel delen:

Reageer