ProRail maakt rapport met afgewogen maatregelen openbaar

ProRail maakt rapport met afgewogen maatregelen openbaar

Zwolle – ProRail maakt hierbij het rapport openbaar waarin de afgewogen maatregelen staan die bestudeerd zijn ivm de Kamperlijn en m.n. de opening van het nieuwe station Zwolle Stadshagen. ProRail verklaarde 1 juni dat dit station in de dienstregeling kan worden opgenomen, ook al blijft de snelheid bij 100 km/u.

Het merendeel van de beschreven maatregelen is na bestudering of bespreking overigens als niet haalbaar geacht. Dit vanwege de kosten of te weinig resultaat. Enkele maatregelen zullen wel bijdragen aan de oplossing.

Deze rapportage van medio april is het eindproduct van de Taskforce, waarin ProRail in samenwerking met Movares, Arcadis, Deltares en met input van TNO en TU Delft heeft gezocht naar mogelijke oplossingen. Er zijn gedurende het onderzoek uiteraard meerdere ideeën besproken; deze zijn in de Taskforce gewogen waarna ideeën zijn afgevallen en mogelijke maatregelen uiteindelijk in de rapportage opgenomen.

in de rapportage wordt de maatregel van de tweede machinist met een vraagteken beoordeeld. Dit komt omdat deze rapportage van medio april is afgerond alvorens de resultaten van het proefbedrijf beschikbaar waren.

Nota Maatregelen en scenarios Zwolle – Kampen 

Artikel delen: