Constructiefout in mast verlichting Grote Markt

Bij het plaatsen van de verlichting op de nieuwe masten op de Grote Markt is door de aannemer een constructiefout in de masten ontdekt. Uit oogpunt van veiligheid heeft de aannemer in overleg met de gemeente Zwolle besloten de bovenkanten van de masten te verwijderen.

Voorlopig wordt op het resterende deel van de masten tijdelijke verlichting geplaatst. Dit is geen fraai gezicht, maar veiligheid gaat in dit geval boven alles. Er wordt hard gewerkt om zo snel mogelijk de definitieve verlichting te plaatsen. Hoe lang dit gaat duren is op dit ogenblik niet aan te geven.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. ja Dick vrogger hadden ze ook meer aandacht voor kwaliteit tegenwoordig is het massaproductie vandaar dat de kwaliteit nogal eens tegenstaat


  ⚠️ Meld

 2. Een mooi voorbeeld van ‘Samen maken wij de Stad’. NIET dus!!!
  Waar je ook kijkt op de Grote Markt, alles ademt historie. En dan zo’n foeilelijk modern ding er neer zetten.

  Valt de lamp nog te weren nu ze er toch afgehaald worden?
  Voor Zwolle hoop ik dat zeer.

  Waar kan je je melden om actie te ondernemen?


  ⚠️ Meld

 3. als er tonnen uitgeven word van de gemeentelijke belasting.
  dan moet je verwachten dat alles in orde is.
  dus nu word er nog meer uitgegeven aan die oer lelijke lantarenpaalen. misschien wil fc zwolle er geld insteken.
  dan willen ze hier onder wel voetballen  ⚠️ Meld

 4. @john: waar staat dat de gemeente dat moet betalen? Als jij iets koopt wat niet goed is, ga je toch ook terug en verwacht je dat de leverancier het in orde maakt? Ik word een beetje moe van die Pavlov-reactie zodra het de gemeente betreft. Denk eerst eens na, zou ik zeggen, voor je wat opschrijft.
  @frank: over 100 jaar zijn die lichtmasten ook historie. Wat jij nu ziet op de Grote Markt is een mix van stijlen uit verschillende eeuwen. Wees dus blij, dat men vroeger modern en eigentijds durfde te zijn.


  ⚠️ Meld

 5. @jaap
  u werkt bij de gemeente neem ik aan? 😉

  ontopic: het is een lelijk eendje waarvan jaap inderdaad al zegt dat we de komende eeuwen eraan moeten gaan wennen…


  ⚠️ Meld

 6. @siq: nee hoor, werk niet bij de gemeente, maar verzet me tegen eenzijdigheid en reageren vanuit de onderbuik. Eerst denken, dan wat zeggen.
  Over je 2e opmerking: 100 jaar geleden werd er veel in Jugendstil gebouwd en gekunst. De “algemene” opinie was er nie over te spreken en vond het niks. Tegenwoordig is Jugendstil (zie bv de bouw in bv de Wilhelminastraat) hot. Kortom: blijf absoluut nadenken en accepteer niks klakkeloos, maar geef ook eigentijds bouwen de kans om iets toe te voegen en grijp niet te makkelijk terug op het verleden.


  ⚠️ Meld

 7. Ik vind het idee van de spiegels wel mooi! Geeft een apart diffuus licht.. En ik ben het met de jaap eens dat alles maar in historische stijl (na)maken niet echt een vooruitgang is.. welcome to the future!


  ⚠️ Meld

 8. precies Tjalling, ik moest ook gelijk aan tennis en tennisrackets denken, toen ik de foto zag. daarom @Jaap: op zich heb je gelijk; eigentijdse stijlen kunnen best mooi zijn, absoluut. maar dit ding is gewoon spuuglelijk. zoals tjalling al zei: deze zou niet misstaan op een tennisbaan.


  ⚠️ Meld

 9. @Jaap,in een oldtimer zet je ook geen ledverlichting.
  Een schilderij uit de middeleeuwen plaats je niet in een wissellijst.

  Ik wil wedden dat deze tennispalen geen lang leven is beschoren.Binnen 10 a 20 jaar komen die ouwdewetse lantaarnen echt wel weer terug.Ambtenaren kunnnen idioote dingen bedenken ,soms lukt het om ze terug te fluiten .zoals bij het Stadhuisplan van de eind zestiger jaren of dat er indertijd ver gevorderde planen waren om via de Roggestraat, Grote markt, Luttekestraat richting de Kamperpoorterbrug een vierbaans weg aan te leggen?Daaraan danken we die onzinnige brede Kamperpoorter brug.
  In dat geval hadden die tennispalen wel gepast ;D  ⚠️ Meld

 10. Voorlopig wordt op het resterende deel van de masten tijdelijke verlichting geplaatst. Dit is geen fraai gezicht, maar veiligheid gaat in dit geval boven alles…..

  Wel eens over die tegeltjes daar gelopen bij nat weer?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.