VV Berkum
VV Berkum

Berkum-selectie met Van Aggele compleet

Zwolle – Met de komst van Michel van Aggele heeft hoofdklasser VV Berkum de eerste selectie voor het nieuwe seizoen 2018-2019 compleet. Het 19-jarige talent van tweedeklasser SV Lelystad ’67 is bij zijn huidige club vooral ingezet als linkerspits, maar kan ook uit de voeten op het middenveld.

Michel van Aggele speelde de afgelopen twee jaar in het talententeam van Lelystad ’67 en kwam eerder, van 2011 tot 2014, uit voor de jeugdelftallen van PEC Zwolle. Hij is sterk aan de bal en heeft technisch overzicht, kwaliteiten die hij door wil ontwikkelen naar het niveau van de hoofdklasse. Daarbij is zijn keuze ook op Berkum gevallen omdat hij in Zwolle bij Landstede een opleiding tot commercieel medewerker volgt.

De hoofdselectie van Berkum, onlangs op het nippertje uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de Derde Divisie, bestaat door de komst van Michel van Aggele in de komende jaargang in totaal uit 19 veldspelers en drie keepers.

Van de huidige selectie hebben 13 spelers bijgetekend. Eerder werd al bekend dat spits Felix Noordberger en middenvelder Silvan Kersbergen overkomen van VV Hattem en ook middenvelder Niek Telgen, spits Yannick Kaluzi en verdediger Patrick van der Veen spelen volgend seizoen voor Berkum. Telgen voetbalt nu voor eersteklasser ASV Dronten, Kaluzi komt over van derdedivisionist Harkemase Boys en Van der Veen speelt nu nog voor zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart. Ook verdediger Rico Wolven, eerder actief voor onder meer Veendam, Spakenburg en DVS ’33, speelt de komende jaargang voor Berkum en verdediger Jasper van der Stouw komt over van WHC. Verder verruilt vleugelspits Andrej Piljic eersteklasser DOS ’37 voor de Zwolse hoofdklasser.

Berkum wordt in het nieuwe seizoen 2018-2019 getraind door Raymond Schuurman, die het afgelopen jaar oefenmeester was bij ASV Dronten.

Artikel delen: