Zwolle vraagt jongeren mee te denken over toekomst stad

Zwolle vraagt jongeren mee te denken over toekomst stad

Zwolle –  Hoe ziet ‘jouw Zwolle’ er in 2030 uit? Jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar kunnen in een online vragenlijst aangeven wat zij belangrijk vinden voor het gesprek over de toekomst van de stad.

Deze zomer gaat er een nieuwe gespreksronde plaatsvinden in de stad en de wijken over de toekomst van Zwolle. Ook jongeren krijgen daarin een stem: de gemeente wil graag weten waarover het gesprek volgens hen zou moeten gaan. De online vragenlijst kan de hele maand juni nog worden ingevuld. Het invullen kost een paar minuten. Jongeren die deze zomer aan een gespreksronde mee willen doen, kunnen dit in de vragenlijst aangeven. De vragenlijst is hier te vinden.

Omgevingsvisie ‘Mijn Zwolle van morgen’
De omgevingsvisie voor Zwolle geeft richting aan hoe de stad zich kan ontwikkelen tussen nu en 2030. Dan gaat het niet alleen om de groei en leefbaarheid (waar bouw je bijvoorbeeld woningen en voor wie), maar ook om duurzaamheid, recreatie, onderwijs, welzijn en werkgelegenheid. Onderwerpen die iedereen in Zwolle raken, jong en oud, rijk of minder rijk, nu en in de toekomst. De omgevingsvisie voor Zwolle noemen we daarom ‘Mijn Zwolle van morgen’. De opbrengst uit de eerste gesprekken in 2017 is verwerkt in de Omgevingsvisie ‘Mijn Zwolle van Morgen deel 1’. Dit document en andere informatie is te vinden op www.zwolle.nl/omgevingsvisie

Artikel delen: