Anton Jongsma vertrekt naar RKC Waalwijk

FC Zwolle speler Anton Jongsma vertrekt aan het einde van dit seizoen naar RKC Waalwijk. De 25-jarige aanvallende middenvelder tekent een contract voor drie jaar.


Jongsma de afgelopen week in actie tegen aartsrivaal GA Eagles…

Twee jaar geleden kwam Anton over van Harkemase Boys. In het seizoen 2006-2007 speelde hij 38 wedstrijden voor FC Zwolle, waarin hij 14 keer scoorde. Dit seizoen heeft Anton 27 wedstrijden en 9 goals achter zijn naam staan.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. De middenvelder is dit seizoen een revelatie in Zwolle. Mede dankzij zijn goede spel doet de Overijsselse club bovenin mee in de Jupiler League. Jongsma startte in zijn tweede seizoen bij Zwolle alle wedstrijden in de basis.

  Algemeen directeur Henry van der Vegt van RKC is daarom verheugd met de nieuwe speler: “Anton is een speler met veel voetbalkwaliteiten en hij beschikt over scorend vermogen. Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld bij FC Zwolle en wij zijn dan ook blij dat wij Anton vast hebben kunnen leggen. Snel handelen was vereist gezien zijn transfervrije status aan het eind van het seizoen en het feit dat hij een gewilde speler is.”

  Bron: Voetbalprimeur


  Maak melding

 2. Lekker van der Vegt is natuurlijk beter op de hoogte van wat er in Zwolle speelt. Hoorde ook positieve verhalen over hem….Succes maar weer!! De FC wordt idd aardig uitgekleed…. terwijl de TD maar blijft roepen dat ie in 2 jaar in de eredivisie wil spelen 😮 Hij zal daarmee toch niet willen zeggen dat Everse niet eredivisie-waardig is?


  Maak melding

 3. Erg jammer dat Zwolle zo’n goede speler verliest… wat misschien nog wel triester is, is dat deze speler dan met een vrije transfer vertrekt… speler kwijt en geen geld…


  Maak melding

 4. Mag leien dat Jongsma volgend jaar met RKC weer jupiler mag spelen en onze FC in de eredivisie. Hij had hier ook nog wel een jaar of 2 kunnen blijven!


  Maak melding

 5. @ Han, zou ook wat wezen. Maar ik kan hem geen ongelijk geven. Volgens mij is zijn verzoek om een contract voor onbepaalde tijd gel*l. De Peperbus, die ik normaal op de column van JvH na een reclamekrant vindt,:

  De 54-jarige Rotterdammer heeft aangegeven langer dan één jaar in Zwolle te willen blijven…

  da’s dus zéker wat anders!

  Bestuur wil eind febr. uitsluitsel geven, Jan vreest dat het dan te laat is en houdt alle opties open!

  Zijn er niet zo lang geleden olv de alom gerespecteerde Gaston Sporre dan geen duidelijke afspraken op papier gezet? Je slaat landelijk wel een plee-figuur met deze comedy.


  Maak melding

 6. rare opmerking van die yoz dat hij zegt mag leien dat hij volgend jaar weer in jupiler speelt .Als deze talentvolle speler het beter kan krijgen en hogerop kan spelen waarom mag deze Jongsma zich dan niet verbeteren .En dan dat de fc volgend jaar in de eredivisie speelt dat zie ik nog niet zo zitten als al het betere spul hier vertrekt


  Maak melding

 7. Het is lekker goedkoop shoppen in de 1e divisie. Mag lijden dat die looser van een vd Vegt volgend jaar weer lekker een jaartje “blijft zitten” “…gaan ze lekker ADO achterna…

  Zwolle heeft mij een goede aanbieding gedaan, maar de kans dat RKC volgend seizoen in de eredivisie speelt is gewoon groter….
  ik denk maar 1 ding; direct een andere middenvelder ophalen en opstellen want die mogelijk beslissende wedstrijd tegen RKC is natuurlijk al lang verloren zo…


  Maak melding

 8. RUSTSTANDEN:
  TOP OSS 2-1 FC ZWOLLE
  0-1 TOZ?(4.)
  ROOD: VAN ENGELEN(22.)
  BIJZ: ZUIDAM MIST PEN.(23)
  ROOD: BOUHADAN(29./2xG)
  1-1 SCHOOFS(38./PEN)
  2-1 SCHOOFS(41.)

  RKC W’WIJK 3-1 FC DORDRECHT
  ROOD: RAMOS(20.)
  1-0 OBODAI(24.)
  2-0 GARCIA(26.)
  3-0 EXOUZIDIS(30.)
  3-1 VAN DER VELDEN(43.)


  Maak melding

Reageer