Derby Tafeltennis Zwolle en Bultman Smash ’70

Aanstaande zaterdag 16 februari wordt in de tafeltenniszaal aan de Albert Cuypstraat 1A in Zwolle de derby in de eerste divisie gespeeld tussen Tafeltennis Zwolle en de buren van Bultman Smash ’70 uit Hattem. De wedstrijd begint om 17.00 uur en belooft veel spanning en spektakel.

Het team van Tafeltennis Zwolle, bestaande uit Gerben Last, Robert Jan van der Heijden en Matthias Sijtstra, is het afgelopen seizoen kampioen geworden in de tweede divisie en daardoor gepromoveerd naar de eerste divisie. Vorige week speelde het daarin de eerste wedstrijd tegen het tweede team van Scylla uit Leiden. Een verdienstelijk gelijkspel werd mee terug naar Zwolle genomen.

Bultman Smash ’70 heeft in de najaarscompetitie twee kansen gehad om via de nacompetitie te promoveren naar de eredivisie, maar die kansen niet gegrepen. Ze zijn dit seizoen weer de favorieten voor de titel in de eerste divisie, maar zijn wat moeizaam op gang gekomen. Tweemaal hebben zij al gespeeld en tweemaal werd het ‘slechts’ 6-4.

De wedstrijd Tafeltennis Zwolle tegen Bultman Smash ’70 wordt voor het eerst gespeeld, maar kent toch al een lange traditie. Tafeltennis Zwolle is de vereniging die onlangs ontstaan is uit de fusie van de tafeltennisverenigingen Flits en Be Quick ’62. In het verleden speelden Flits en Bultman Smash ’70 regelmatig zeer spannende wedstrijden op het scherpst van de snede. Ook in de afdelingscompetitie komen teams van beide verenigingen elkaar regelmatig tegen.

Bultman Smash kent een grote supportersschare. Elke thuis- en uitwedstrijd laten zij zich flink gelden. Zaterdag zal het niet anders zijn. Een grote groep zal met de boot de oversteek maken. Tafeltennis Zwolle hoopt daar veel eigen supporters tegenover te stellen en zo een echte positieve derbysfeer te creëren.

Vanwege de te verwachten drukte zijn de wedstrijden van dames 1 en 2, die allebei in de derde divisie uitkomen,  en van team 3, dat in de hoofdklasse speelt, verplaatst van 17.00 uur naar 13.00 uur. En voor de liefhebbers: vanaf 09.30 spelen 5 jeugdteams een thuiswedstrijd.
Kortom, de hele dag is er wat te beleven bij Tafeltennis Zwolle aan de Albert Cuypstraat 1A.

Artikel delen:

Reageer