Wie trapt er een balletje mee?

Zwolle – Dinsdagochtend 19 juni zal er bij voetbalvereniging SVI, op sportpark de Siggels, een pilot starten met OldStars Walking Football. Met dit initiatief wil PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, in samenwerking met SportService Zwolle, WijZ Welzijn en voetbalvereniging SVI, ouderen in beweging brengen. Niet alleen sportief bezig zijn, maar ook het sociale karakter is hierbij van groot belang. In Zwolle wordt er al OldStars Walking Football gespeeld door een team van PEC Zwolle United op Sportcampus de Pelikaan. Vanuit verschillende hoeken kwamen berichten dat er ook binnen andere voetbalverenigingen in Zwolle vraag is naar OldStars Walking Football. Doordat OldStars Walking Football steeds meer in het nieuws is, komen er namelijk ook meer geïnteresseerden. PEC Zwolle United, SportService Zwolle, WijZ Welzijn en voetbalvereniging SVI hebben de handen dan ook ineen geslagen om op sportpark de Siggels een tweede groep OldStars Walking Football te kunnen starten.

Wat is OldStars Walking Football?
OldStars Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst en een vorm van voetbal waarbij, de naam zegt het al, de spelers niet rennen maar wandelen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Daarbij is het goed voor de gezondheid.

Er wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter met en tegen andere voetballers en zonder keeper. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en is het hebben van fysiek contact niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen en maakt het voetballen uitdagender. Communicatie, gericht passes geven en timing zijn door deze regels dan ook erg belangrijk. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in het clubhuis van de vereniging, speelt ook een grote rol binnen het OldStars Walking Football.

OldStars Walking Football bij SVI
Op dinsdag 19 juni wordt er gestart met een traject van vijf weken, waarin trainingen worden verzorgd voor geïnteresseerden. Onder begeleiding van een instructeur kunt u kennis maken met OldStars Walking Football. OldStars Walking Football is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, ook als u nog nooit hebt gevoetbald, bent u van harte welkom. Kennis van het voetbalspel is niet nodig; OldStars Walking Football spelen kan iedereen!

Kom kennis maken op dinsdagen in juni en juli
Bent u 60 jaar of ouder en lijkt het u leuk om OldStars Walking Football te gaan spelen? Kom dan op dinsdag 19 juni (of één van de dinsdagen daarna) om 09.45 uur (zie kader) naar Sportpark de Siggels voor de aftrap van de eerste OldStars Walking Football training. Deelname is geheel vrijblijvend. Op 17 juli gaan wij met de deelnemers evalueren over de trainingen, om vervolgens na de vakantie in september weer bij elkaar te komen om een geheel seizoen te voetballen.

Artikel delen: