Vandas winnen Supporterstoernooi PEC Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Vandas winnen Supporterstoernooi PEC Zwolle

Zwolle – Gisteren was het aan de supporters van PEC Zwolle om het voetbalseizoen sportief en ook feestelijk af te sluiten met het jaarlijkse supporterstoernooi georganiseerd door de supportersclub. De bakermat van het toernooi waren zoals altijd de WRZV hallen. Het toernooi begon in de namiddag en de wedstrijden werden gespeeld in twee poules.

In poule A werden de halve finales bereikt door de jeugdspelers van FC Ian en Hermanos 1. FC Ian wist alle duels in haar poule te winnen en ging als nummer een door. Hermanos 1 moest in de laatste poule wedstrijd vol aan de bak tegen Z.Y.F 2 om de halve finale te bereiken. In een spannend potje zaalvoetbal wisten de Hermanos te winnen. FEU Zwolle kwam nipt tekort om in de prijzen te vallen.

De andere poule waren twee teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Dat waren de Vandas en de mannen van Man Cave. Beide teams wisten uiteindelijk de halve finales te bereiken. De Supportersclub PEC Zwolle werd derde in de poule en kon vroeg gaan douchen.

De eerste halve finale ging tussen Vandas en Hermanos. Al snel werd duidelijk dat de Vandas het beste spel op de mat legde en uiteindelijk een ruime zege wist te boeken met als beloning de finale. De andere finalist moest komen uit het duel tussen Man Cave en FC Ian. De jonkies wisten goed partij te bieden, maar Man Cave was uiteindelijk te sterk en veel effectiever in de afwerking.

De finale werd voor veel supporters gespeeld en dat was ook te zien. Beiden teams waren aan elkaar gewaagd en wisten het publiek tot het laatste moment te boeien. In deze finale zat werkelijk alles in wat een finale te bieden heeft. Uiteindelijk trokken de Vandas met een 1-0 zege aan het langste eind, doordat met name keeper ‘good old’ Kick Duim foutloos keepte en het ene schot na het andere schot op doel onschadelijk wist te maken. De Hermanos wonnen de kleine finale na strafschoppen van FC Ian.

Artikel delen: