D66: Bijeenkomst Duurzame Stadslogistiek

D66: Bijeenkomst Duurzame Stadslogistiek

Zwolle – Steden staan voor de grote uitdaging om de stad leefbaar te houden. Door de groei van de stad neemt de druk op de ruimte en de weg toe. Tegelijk vragen inwoners om een schonere en groene stad. Veel gemeenten hebben zich gecommitteerd aan de klimaatdoelstellingen.

D66 vindt het dus noodzakelijk om de stadslogistiek slimmer in te richten én emissievrij te maken. Uit oogpunt van een gezond leefklimaat, het beperken van de wereldwijde klimaatverandering en om te voorkomen dat de stad vastloopt. D66 wil u daarom graag uitnodigen voor een interessante bijeenkomst over dit thema.

Tijdens deze D66 bijeenkomst georganiseerd door de Thema afdeling Ruimte & Mobiliteit, D66 Zwolle en Jonge Democraten delen drie sprekers vanuit de wetenschap, markt en overheid hun kennis en ervaringen, de volgende twee sprekers zijn bevestigd:

Walther Ploos van Amstel – Lector stadslogistiek bij de Hogeschool van Amsterdam.
De expert over de hedendaagse en toekomstige stadslogistiek. Hij onderzoekt hoe de binnenstad aan de toenemende vraag kan voldoen, terwijl schadelijke effecten beperkt blijven.

Robbert Monteban – Director Electric Vehicles Nissan
Over de ontwikkelingen en randvoorwaarden voor elektrisch rijden en de rol van elektrische voertuigen in de energietransitie.

Gerard van Dooremolen – Voorzitter Citycentrum Zwolle & Freek Boele – projectleider stadslogistiek Gemeente Zwolle
Over de rol van de Gemeente Zwolle in samenwerking met lokale stakeholders om de weg naar slimme duurzame stadslogistiek te versnellen.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een discussie, waarbij Matthijs Sienot (Tweede Kamerlid D66) aanwezig zal zijn. Hoe kunnen we elkaar helpen om stadslogistiek verder te verduurzamen? Wat is de rol van de lokale overheid en wat heeft zij nodig van de Rijksoverheid?

Datum & tijd: 15 juni, 19:00 – 21:00 (inloop vanaf 18:00, borrel na afloop)
Locatie: Zwolle, Enkstraat 69 (Jenapleinschool https://goo.gl/maps/m4xUttnenxx).
De inloop is vanaf 18:00 naast de school bij De Enk (https://goo.gl/maps/yMb6RZPLWkC2) .

Artikel delen: