Het Marietje Kessels Project, een begrip in Zwolle en omstreken - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Het Marietje Kessels Project, een begrip in Zwolle en omstreken

Zwolle – De weerbaarheidstraining ‘het Marietje Kessels Project’ is inmiddels niet meer weg te denken binnen het primair onderwijs in Zwolle en omstreken.

Al ruim 10 jaar lang wordt, in samenwerking met de gemeente Zwolle, op deze manier ingezet op de mentale weerbaarheid van onze leerlingen. Daarmee focussen we ons op het vergroten van het zelfvertrouwen, assertiviteit, doorzettingsvermogen en veerkracht bij kinderen. Maar ook richt het project zich op de sfeer, samenwerking en het vertrouwen in groepen, oftewel de groepsdynamiek.

Wat met het Marietje Kessels Project wordt nagestreefd, komt er simpel gezegd op neer dat kinderen goed in hun vel komen te zitten. En door dit te combineren met praktische handvatten uit de lessen worden kinderen weerbaarder tegen verschillende vormen van machtsmisbruik. Zo leren ze tijdens het project om grensoverschrijdende situaties te herkennen, grenzen aan te geven en daarbij op een goede manier voor zichzelf op te komen.

En niet alleen Stichting Vechterweerd zet zich voor het Marietje Kessels Project. Het project wordt landelijk omarmd en heeft sinds kort een vernieuwd aanbevelingscomité bestaande uit o.a.:
Dhr. Bram Tuk (senior onderzoeker Pharos),
Dr. Martine. F. Delfos (wetenschapper, auteur, biopsycholoog, gastspreker),
Drs. Kees Bakker (voorzitter Raad van Bestuur van het NJI)
Drs. Thea Hol (Directeur landelijke vakgroep kindermishandeling),
Mevr. Gerianne Rozema (manager Veilig Thuis Nederland).

De landelijke populariteit van het project laat zien dat verschillende instanties, onderzoekers en docenten overtuigd zijn van de kracht van het Marietje Kessels project.

Scholen kunnen zich voor het Marietje Kessels Project aanmelden via de website www.vechterweerd.nl of via het mail adres info@vechterweerd.nl

 

Artikel delen: