Spoorcafé woensdagavond 20 juni over de passerelle

Spoorcafé woensdagavond 20 juni over de passerelle

Zwolle – In aanvulling op de reizigerstunnel als verbinding tussen de noord- en zuidzijde van het station, wordt een passerelle aangelegd. Een volwaardig en onmisbaar element om de noord- en zuidzijde van het station via een openbaar toegankelijke route met elkaar te verbinden en het gebied aan de zuidkant te openen voor de stad. Op het Spoorcafé van 20 juni is de passerelle het hoofdonderwerp. Het Spoorcafé begint om 19.30 uur en vindt deze avond plaats in het combigebouw aan de Westerlaan, het witte pand tegenover de Nieuwe Buitensociëteit.

Deze avond organiseert het Spoorzone project een inspiratiesessie waarbij ze graag de ideeën, wensen en behoeften van u als mogelijk toekomstige gebruiker vernemen. Ze willen namelijk dat ze de inrichting van de passerelle zo kunnen ontwerpen dat deze Zwols is en voldoet aan het gebruik. Naast de passerelle als hoofdonderwerp, wordt er kort teruggeblikt op het vorige Spoorcafé en worden kort de hoofdlijnen van de aanpak van de gebiedsontwikkeling in de Spoorzone toegelicht.

Sprekers over de passerelle
Niels Munnik (projectleider realisatie bij de gemeente Zwolle) en Martin de Vries (planontwikkelaar bij ProRail) lichten het wat en waarom van de passerelle en de uitdagingen in de spoorse omgeving toe. Aansluitend neemt ipv Delft, specialist in het ontwerpen, engineeren en realiseren van infrastructuur, verlichting en openbare ruimte, u mee in hun gedachten over het ontwerp en over mogelijkheden voor de inrichting van het dek van de toekomstige passerelle.

Samen aan de slag tijdens de inspiratiesessie
Na het plenaire deel gaat u in subgroepen aan de slag om over de toekomstige passerelle uw ideeën, wensen en behoeften te delen. Waarvoor gaat u de passerelle gebruiken? Wat wilt u erop doen en beleven? Welke sfeer moet de passerelle uitstralen? De opbrengst van de avond is voor de gemeente en ProRail waardevolle input voor de inrichting van de het dek van de passerelle. Dat willen ze namelijk zo ontwerpen dat het Zwols is en voldoet aan het gebruik.

Over het Spoorcafé
Het Spoorcafé is dé plek bij uitstek om op een laagdrempelige wijze over de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Op 20 juni vindt het laatste Spoorcafé voor de zomervakantie plaats, het eerstvolgende daarna is in september. Het Spoorcafé is een gezamenlijk initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail. Meer weten over de Spoorzone? Kijk op www.zwolle.nl/spoorzone.

 

Artikel delen: