Eureka kiest voor nieuwe toekomst, ideeën welkom

Zwolle – Sociaal-Culturele Vereniging Eureka zit in zwaar weer. In de ledenvergadering op 9 juni hebben de leden daarom gekozen voor een nieuwe toekomst voor Eureka, ook als dat betekent dat de vereniging daarvoor moet worden opgeheven en Eureka in een andere vorm verder gaat.

De leden willen daarmee het pand aan het Assendorperplein behouden voor sociaal culturele activiteiten. Eurekavoorzitter Monica van Randen: “Ik ben heel blij dat de leden ervoor hebben gekozen om Eureka een nieuwe toekomst te geven.” De vereniging is op zoek naar een nieuwe creatieve en/of sociaal culturele invulling en roept leden én niet leden op om met ideeën te komen. Archimedes, de beheerstichting, stapt in om op basis daarvan een plan te maken voor de toekomstige invulling van het pand. Ideeën kunnen worden gemaild naar stichting.archimedes@gmail.com.

Jos Zwolschen, bestuurslid van Archimedes: “Ik kijk uit naar alle nieuwe ideeën die we hopen te ontvangen. Wat we tot nu toe hebben binnengekregen ziet er al veelbelovend uit, maar meer input is zeker welkom. We sturen erop aan om half juli met het Eurekabestuur tot een richting te kunnen komen waarbij we alle inbreng verwerken tot een goed en concreet plan.”

Het bestuur van Eureka riep de ledenvergadering uit omdat de vereniging –die al zo’n 25 jaar bestaat- de laatste jaren maar net het hoofd boven water weet te houden. Er zijn weinig vrijwilligers, financieel gaat het soms net wel en vaak net niet en de uitstraling is ook niet altijd positief.

Eureka werd in 1991 voor culturele activiteiten opgericht in het toen nog gekraakte pand aan het Assendorperplein. Een jaar later werd de vereniging opgericht en in 1996 werd stichting Archimedes in het leven geroepen om het pand te kunnen huren van de gemeente en te verhuren aan de vereniging.

Artikel delen: