Voetbalmania: Expositie van voetbalshirts en unieke verhalen - Foto: Stadkamer
Foto: Stadkamer

Voetbalmania: Expositie van voetbalshirts en unieke verhalen

Zwolle -Vijf jaar geleden is Karl Zandink begonnen met het verzamelen van voetbalshirts. Dit verzamelen is als een geintje begonnen. Hij had op een avond met een vriend een gekke weddenschap afgesloten. Zonder voor de shirts te betalen moest Karl 250 stuks ontvangen binnen een jaar. Betalen voor de verzendkosten mocht wel.

Het is Karl destijds gelukt om het vereiste aantal shirts bij elkaar te krijgen en de weddenschap te winnen. Hij heeft de smaak van het verzamelen te pakken gekregen. Inmiddels heeft hij een verzameling van meer dan 1000 voetbalshirts. Ongeveer 250 shirts en de mooie verhalen achter de shirts zijn te bekijken in de Stadkamer.

Om aan shirts te komen heeft Karl wereldwijd voetbalclubs benaderd voor nieuwe exemplaren voor zijn collectie. Het liefst ontvangt hij daadwerkelijk gedragen exemplaren. Zo heeft hij shirts uit Nieuw Zeeland en Australië. De reactie van de benaderde club is bijna altijd positief. Via een oproepje in het AD heeft hij zelfs een oud shirt uit een nalatenschap gekregen.

Heb je zelf nog een shirt voor Karl of ken je iemand die er één op zolder heeft liggen? Karl zou hem graag (eventueel tegen een kleine vergoeding) voor zijn verzameling over willen nemen.

De expositie is van 14 juni t/m 15 juli tijdens openingstijden te bekijken in de Huiskamer van Stadkamer Centrum (Zeven Alleetjes 1a).

Je kunt de shirts bekijken op de  site van Karl Zandink en contact op nemen als je een shirt voor zijn verzameling wilt afstaan.

Artikel delen: