Fashion Forward multimediaal evenement van formaat

Fashion Forward multimediaal evenement van formaat

Zwolle – MBO-studenten van de opleiding Mode/maatkleding en andere Landstede MBO opleidingen tonen in Theater Odeon in Zwolle op donderdag 5 juli tijdens Fashion Forward hun creaties aan het Zwolse publiek. Dit hippe evenement vindt jaarlijks plaats, met als doel dat zoveel mogelijk voor en door studenten wordt vormgegeven.

Bij het vormgeven en organiseren wordt in een zo professioneel mogelijke omgeving gewerkt met mensen en faciliteiten uit de praktijk. Door deze productie gaan studenten van binnen de school naar buiten (praktijk). Examenstudenten beslissen zelfs mee bij artistieke vraagstukken. De show is nooit hetzelfde. Elk jaar wordt geprobeerd de iedere editie te overtreffen met vernieuwende kunstvormen en artistieke uitgangspunten.

Mode, kunst, improvisatie en regie
Fashion Forward 2018 staat in het teken van een klassieke modeshow met een kunstzinnige aankleding. Het publiek krijgt de ervaring van een echte modeshow maar maakt daarbij kennis met kunst in het algemeen. Door het podium zo herkenbaar mogelijk te maken, komen de toegevoegde kunstuitingen goed tot hun recht. Bij deze uitingen is improvisatie een belangrijk onderdeel met als tegenhanger juist regie. Op die manier komt er een interessante wisselwerking tussen vrijheid en kaders. Casper Rietkerk (saxofoon) en zijn band zorgen voor het muzikale deel van de show.

Bruidskleding; man in jurk en vrouw in pak?
Net als voorgaande jaren krijgt de bruid een aandeel in de show, sterker nog het wordt dit jaar de knaller van het  evenement. Afgelopen jaar is het woord ‘gender neutraal’ in het leven ingeroepen en ook op de opleiding hebben de studenten hier mee te maken. Waarom moet wit de kleur zijn voor de vrouw? Waarom moet de man in een pak? We willen met deze opdracht en dit onderdeel van de show geen antwoord geven op die vragen, maar juist de vraag stellen. Van bestaande bruidsjurken wordt één mannenpak gemaakt. Een herkenbare vorm in herkenbare materialen, maar die normaal gesproken niet samengevoegd zijn.

In het kader van het thema kunst is dit een mooie afsluiter: Kunst is een uiting waarbij je vragen mag stellen, actualiteiten mag gebruiken om te maken en de vrijheid pakken om dit een publiek voor te zetten.

Afstuderen met eigen collectie
Daarnaast is er een aantal studenten die afstuderen met hun eigen collectie in hun eigen stijl. De muziek zal voor deze studenten veel sfeer toevoegen aan hun eigen werk.

Fashion Forward vindt plaats op donderdag 5 juli tijdens het festival Proto, waarbij studenten van alle creatieve opleidingen in Zwolle hun eindexamenwerk aan het grote publiek presenteren. Kijk voor meer informatie op:  https://protozwolle.nl/ Locatie Fashion Forward: Schouwburg Odeon Zwolle, aanvangstijd: 20.00 uur. Tickets zijn €7,50 en verkrijgbaar via Landstede MBO aan het Rechterland 1 in Zwolle (A104) en via fashionforward@landstede.nl

 

Artikel delen: