CCC Gymnasiasten zien sterren

Orion, Schorpioen, Cassiopeia, De Grote Beer en De Poolster. De 2e klas leerlingen van het gymnasium op het Carolus Clusius College zijn de afgelopen weken met het vak Sterrenkunde heel druk geweest met de sterrenhemel. Naast de theoretische uren (o.a. geschiedenis Sterrenkunde als wetenschap) kregen de leerlingen ook allerlei praktische oefeningen. Zo zijn ze op het sportveld aan het meten geweest met pingpongballen, tennisballen, knikkers en voetballen om afstanden van sterren uit te beelden.

Jelle, Manouk en Franka weten inmiddels hoe ze de sterrenschijf moeten bedienen.

Als afsluiting gaat de hele groep naar een sterrekijkavond van het Planetarium in Dwingeloo  waar ze een sterrenvoorstelling gaan bekijken. Vervolgens mogen ze zelf een kijkje nemen door de grootste professionele telescoop van Nederland!

Sterrenkunde is een onderdeel van het vak  ‘Science’ en wordt steeds belangrijker in het middelbaar onderwijs. Dit jaar is er voor het eerst een Olympiade voor Sterrenkunde gehouden. Sterrenkunde is een vak voor de toekomst!

Op dinsdag 19 febr. om 19.30 uur is er een extra voorlichting op het CCC over het Gymnasium (ingang Kamperweg) zie www.carolusclusiuscollege.nl .

 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. off topic
  Hij prikt graag een ‘informeel’ forkje mee. Google maar op bilderberg koenders en een wereld gaat voor u open.. 😉 Lang leve de democratie!!


  ⚠️ Meld

 2. ooops…
  het moet natuurlijk het nederlandse “vork” zijn…

  Maar ff ontopic:
  Leuk voor de CCC kids! Is er iets mooiers dan naar een sterren hemel turen.


  ⚠️ Meld

 3. Uit de hele elitaire-samenleving incl Koningshuis en Bedrijfsleven
  Er is me nog niet veel duidelijk geworden over die Bilderberggroep. Wat willen ze bereiken? Wat zijn speculaties en wat is echt? Een lijst met deelnemers de afgelopen 50 jaar http://www.bilderberg.org/dutchparticipants.txt eerlijk gezegd weet ik niet goed wat ik er mee aan moet. Laat ze lekker elitairen zolang het maar niet van ons geld is en anti-democratisch is. Maar las wat er in Italië (Berlusconi) loos is….tjonge dat is echt niet normaal hoe men daar met media omgaat en hoe naadloos dat in de politiek is verweven.
  Toe maar ’t is bijna weekend en dat met U2……mysterious ways 😮


  ⚠️ Meld

Reageer