Colijn en Partners zomertoernooi voor het eerst met twaalf clubs - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Colijn en Partners zomertoernooi voor het eerst met twaalf clubs

Zwolle – Op 20 juni zal voor de 8e keer het zomertoernooi van Be Quick van start gaan. Daarbij is de organisatie er in geslaagd om een heimelijke droom te verwezenlijken: voor het eerst schreven twaalf clubs zich met vier elftallen in.

Jan Faber (55) is een van de organisatoren van het eerste uur en loopt al sinds zijn 10e bij Be Quick rond. Toen hij gevraagd werd om mee te doen met het toch wel omvangrijke  toernooi, hapte hij toe. Bovendien deed zijn zoon ook jarenlang mee aan het toernooi.

Dit jaar realiseert de organisatie  eindelijk  het gewenste scenario: twaalf clubs met vier elftallen.  Jan: “In het verleden was het nog wel eens zo  dat hier en daar een trainer besliste om niet mee te doen. Maar geleidelijk aan is er door de clubs steeds meer besloten om met vier teams deel te nemen. Daar zijn we uiteraard blij mee.” En het is ook leuker voor de verenigingsprijs, waarbij alle wedstrijdpunten bij elkaar worden opgeteld. Jan: “Andere jaren kon je bij voorbaat al enkele clubs  afstrepen.” De laatste twee jaar was Be Quick zelf de winnaar van de verenigingsprijs. “Maar het is natuurlijk niet zo dat wij ieder jaar die prijs moeten winnen” zegt Jan. “Dat gunnen we andere clubs ook.”

Buiten Be Quick doen er nog vier clubs uit Zwolle mee: Berkum, WVF, SVI en ZAC. Uit de regio zien ook een mooi rijtje: Alcides, FC Meppel, HHC Hardenberg, Flevo Boys, CSV Apeldoorn, Olde Veste en Genemuiden. Het toernooi staat als een huis, dat merkt Jan ook. “Teams komen graag hier naartoe. De organisatie loopt, het niveau is goed en clubs hoeven zelf niets te organiseren. En zo ver voor aanvang van het seizoen heb je al wat mogelijkheden om door te selecteren.” Alle teams spelen minimaal drie wedstrijden. De teams die spelen voor de klasseringen een tot en met zes spelen nog een wedstrijd extra.  Op 7 juli eindigt het grote toernooi met de finalewedstrijden.

Een ding is deze zomer in ieder geval wat makkelijker. Oranje doet niet mee aan het WK. Jan: “Daar hoeven we nu dus niets om heen te plannen. Maar bij Be Quick staat altijd de televisie aan.”

Het evenement zal dit jaar weer worden gesponsord door Colijn en Partners. Het toernooi heeft een eigen website waar u alle informatie kunt vinden: colijnenpartnerszomertoernooi. Klik hier voor het programmaboekje.

Wij wensen alle deelnemers en betrokkenen heel veel plezier de komende weken!

Artikel delen: