Mannenveiling Afentiká voor het goede doel!

Mannenveiling Afentiká voor het goede doel!

Zwolle – Een mannenveilig ordinair? Zeker niet! De traditionele ZHTC-mannenveiling wordt weer georganiseerd. Op 19 juni in het verenigingsgebouw van ZHTC worden onder andere de heren van het dispuut Afentiká (onderdeel van de Zwolse studentenverenging ZHTC) geveild.
Natuurlijk houden we het graag netjes. Zie het als een heitje voor een karweitje. Het karweitje? Dat kan één van de leden zijn die een heerlijk 3 gangenmenu voor je klaarmaakt of een dagje weg. Dit in het gezelschap van één van de dispuutleden. Het heitje? Bieden op de heren en hun karweitje doe je met bier. Stel dat zes bier het hoogste bod is, dan mag je aan de bar zes bier kopen. Je hebt vanaf dat moment het karweitje van één van de heren gewonnen.

Naast de karweitjes van de heren is er meer te halen tijdens de mannenveiling. Naast bier kunnen er namelijk ook heerlijke cocktails worden genuttigd. Daarnaast doneren de studenten €0,70 cent per geboden biertje. Aan het eind van de avond wordt door het ‘Rad van Fortuin’ bepaald naar welk goed doel alle opbrengst gaat. De goede doelen zijn: Voedselbank Zwolle, Free a girl, 168million (waterput), Alzheimer Nederland, KiKa, Wereld Natuur Fonds, Radboud oncologie fonds, De Herberzg, Johan Cruyff foundation, De Nederlandse brandwonden stichting, Koningin Beatrix spierfonds en HADZD. Een extraatje: voor wat extra gedoneerde biertjes draaien de heren nog een keer aan het rad. Zo verhoog je de kans op dat een donatie naar jouw voorkeur gaat en word de opbrengst ook nog eens verhoogd! Verder zullen er voor elk van de goede doelen potjes staan waarin gedoneerd kan worden.
Het dispuut Afentiká
Als jong dispuut van a.s.v. ZHTC zetten wij ons graag in om het gezellig te maken. Het dispuut Afentiká wil zorgen voor een feestelijke studenttijd waarin iedereen zichzelf kan zijn. Ook vinden we verantwoordelijkheid nemen en krijgen voor dingen in je leven belangrijk. Vandaar dat we graag dingen oppakken binnen de vereniging en dat naar een hoger niveau willen brengen. Zo organiseren wij de deelname aan de Batavierenrace en de jaarlijkse BBQ tijdens de introductieweek. Ieder jaar wordt tijdens de feestweek om het einde van het studiejaar te vieren (de Eindweek) een mannenveiling gehouden. Dit jaar opperde één van de dispuutleden (M. Overkamp) op het idee om een deel van het geld wat de veiling opbrengt, aan een goed doel te schenken. Hier zag de sociëteitscommissie geen problemen in en toen kwam er twaalf goede doelen waar ieder van de leden er één van heeft voorgedragen. Zo willen we een diepere betekenis geven aan de mannenveiling, dat het ook een serieuze kant heeft.

Artikel delen: