Zwolse raadsleden willen duidelijkheid aansluitroutes Lelystad Airport

Zwolle – Op dinsdag 19 juni organiseert de gemeenteraad een informatieronde over de gevolgen van nieuwe voorstellen voor de tijdelijke aansluitroutes voor Lelystad Airport. Kijk live mee.
Aanleiding voor het organiseren voor deze informatieronde is het voortgangsbericht aan de gemeenteraad over Lelystad Airport met daarin de analyse van de geactualiseerde milieueffectrapportage en het ontwerp van de tijdelijke aansluitroutes van het vliegveld. Er zijn een aantal verbeteringen ten opzichte van vorige voorstellen, maar tegelijkertijd neemt het aantal vluchten langs Zwolle toe en er bestaat onzekerheid over de toekomst.

Meepraten
De raadsleden willen in gesprek met inwoners en betrokkenen om duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van de nieuwe voorstellen en hoe deze worden ervaren door inwoners van Zwolle en door de gemeenteraad. Ook wil de gemeenteraad duidelijkheid krijgen over de onderdelen waarop het college van B&W haar lobby zou moeten inzetten. Tijdens deze informatieronde praten de wijkorganisaties uit Berkum, Stadshagen en de Aa-landen en de stichting HoogOverijssel en Hoog over Zwolle mee.

De vergadering is dinsdag 19 juni vanaf 19.30 uur live te volgen vanaf de publieke tribune in de Raadzaal of via www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Artikel delen: