Landelijk protest Lelystad Airport en luchtvaartgroei op 23 juni

|   Laatste wijziging

Zwolle – Op zaterdag 23 juni voeren milieuorganisaties en bewonersgroepen actie om een stop op de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport en luchtvaartgroei te eisen. Oud-minister Jan Terlouw Terlouw, Tweede Kamerlid Suzanne Kröger en Leon Adegeest van actiegroep Hoog Overijssel zijn die dag een van de sprekers. In Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Eelde wordt een protestactie georganiseerd. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) en Greenpeace.

De actie groepen roepen iedereen die iets wil doen tegen de laagvliegroutes op om naar het Park de Wezenlanden te komen. Ook wordt er geprotesteerd tegen de explosieve groei van goedkope vliegreizen. Hierdoor moet er steeds meer ruimte in het luchtruim ingenomen worden door vliegtuigen.  Dit heeft nadelige gevolgen voor mens, natuur, klimaat en regio’s.

Door deel te nemen aan de actie geeft u een signaal af naar de landelijke politiek dat de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport niet door moeten gaan. De luchtvaartmaatschappijen zouden hun CO2 uitstoot moeten reduceren, zoals andere bedrijven dit doen. Treinverbindingen moeten mogelijk worden voor concurrerende prijzen zodat er minder korte Europese vluchten zullen plaatsvinden. Er moet een halt toegeroepen worden aan de eindeloze groei van de luchtvaart. Er moeten betere en duurzame alternatieven komen.

Op 23 juni vinden bijeenkomsten plaats in Zwolle, Amsterdam, Rotterdam, Eelde, Maastricht en Eindhoven.

De bijeenkomst in Zwolle start om 13.00 uur in Park de Wezenlanden aan de Wethouder Alferinkweg.

Het podiumprogramma in het park vindt plaats tussen 13.00 en 14.00 uur, waarna een voettocht volgt richting het Oude Gemeentehuis. Podiumacts worden afgewisseld met pitches van onder meer:

  • Jan Terlouw, voormalig minister van Economische Zaken en voormalig Commissaris der Koningin in Gelderland.
  • Leon Adegeest, onderzoeker van HoogOverijssel en aangesloten bij Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL)
  • Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid namens GroenLinks
  •  Anna Schoemakers, directeur van Greenpeace Nederland

Het actuele sprekersprogramma is te vinden op:http://stopluchtvaartgroei.nl/zwolle/

Hier kan men zich ook aanmelden voor de bijeenkomst, en zo op de hoogte gehouden worden van het programma.

Let op: op die dag is de N35 bij Wijthmen afgesloten i.v.m. werkzaamheden.

U wordt aangeraden zoveel mogelijk met openbaar vervoer of de fiets te komen.

 

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)