Openbaar Belang bouwt 40 gasloze woningen

Openbaar Belang bouwt 40 gasloze woningen

Zwolle – De plannen van Openbaar Belang voor 40 nieuwe eengezinswoningen (sociale huur) in Breecamp-Noord zijn definitief. De woningcorporatie heeft samen met Schutte Bouwbedrijf BV de contracten getekend. Door het toevoegen van 40 sociale huurwoningen aan de Zwolse woningmarkt, zorgt Openbaar Belang voor het verminderen van de wachtlijst.

Planning
De start van de bouw is gepland in september. Vanaf december worden de woningen opgeleverd. Het gaat om 4 rijen van ieder 10 woningen. De snelle bouw is mogelijk, omdat het ‘Woon4D-2.0concept’ van Schutte wordt toegepast. Dat betekent dat in de fabriek al gedeelten van de woningen worden gefabriceerd (prefabricage) en er wordt gebruik gemaakt van standaardisering. Hierdoor is een efficiënt en snel bouwproces mogelijk.

Woningen
De woningen zijn bedoeld voor 3- of meerpersoonshuishoudens. Het merendeel krijgt een huurprijs tot € 640,-. De woningen krijgen 18 zonnepanelen en hebben (nagenoeg) geen energiekosten. Een relatief lage huurprijs en nagenoeg geen energiekosten maakt dat de woonlasten van deze duurzame woningen laag zijn.

Bij 4 woningen worden WMO-voorzieningen aangebracht. De gemeente Zwolle wijst deze 4 woningen toe aan mensen met een bepaalde indicatie.

Ontwerp
Het ontwerp is van I_KB architecten. Er wordt gebruik gemaakt van licht gekleurd metselwerk. De woningen krijgen pergola’s van duurzaam hout. Hierdoor ontstaat aan de voorkant van de woning, in het omliggende park, een (semi-) privéruimte.

Interesse? Vanaf eind augustus komen deze woningen in de Woningzoeker.

 

 

Foto's 2
Openbaar Belang bouwt 40 gasloze woningen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: