Wie wordt de voorzitter van de Participatieraad Zwolle?

Wie wordt de voorzitter van de Participatieraad Zwolle?

Zwolle – De Participatieraad Zwolle is een belangrijke partner van de gemeente Zwolle als het om het advies over beleid en de uitvoering van beleid in het sociaal domein gaat. De huidige voorzitter heeft aangegeven na vier jaar niet voor een tweede termijn beschikbaar te zijn. Daardoor is er een vacature Voorzitter Participatieraad Zwolle (m/v). De Participatieraad is gestart op 1 januari 2014 en bestaat uit een groep enthousiaste Zwolse inwoners (vrijwilligers) inhoudelijk en secretarieel ondersteund door twee professionals.

De gemeente Zwolle en de leden van de Participatieraad zoeken een enthousiaste, ondernemende en gedreven voorzitter die leiding wil geven aan de Participatieraad en het werk in goede banen kan leiden. De voorzitter is zelfverzekerd en kiest voor een kordate en resultaatgerichte aanpak, altijd op zoek naar  verbinding en ‘win- win situaties’. De nieuwe voorzitter beschikt over inlevingsvermogen en is gevoelig voor signalen uit het werkveld van het sociaal domein. De functie van voorzitter wordt op vrijwillige basis uitgevoerd, tegen een onkostenvergoeding. De omvang van het het takenpakket kan variëren van 20 tot 60 uur per maand.  De volledige vacaturetekst is te vinden op www.werkenbijzwolle.nl of www.participatieraadzwolle.nl .

Wat doet de Participatieraad?
De Participatieraad Zwolle zet zich in voor gemeentelijk beleid wat aansluit bij datgene wat mensen nodig hebben op het gebied van welzijn, zorg, jeugdhulp, werk, inkomen, wonen, participatie en leefbaarheid. De raad adviseert hierover aan het college van burgemeester en wethouders zodat de inwoners van Zwolle de hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

De Participatieraad denkt mee over zaken die anders kunnen en gaat in gesprek met de inwoners van Zwolle over de gevolgen van het gemeentelijk beleid in hun dagelijks leven. In haar werk richt de raad zich vooral op de inwoners van Zwolle die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. De Participatieraad werkt mee aan een samenleving waarin iedereen gehoord wordt en iedereen er toe doet.

Kijk voor meer informatie over de Participatieraad Zwolle op: www.participatieraadzwolle.nl

Artikel delen: