School gaat voor beste geschiedenisles van het jaar

Jolande Bosch, docente geschiedenis op het Carolus Clusius College in Zwolle, heeft samen met haar  2 VMBO klas opnieuw de finale gehaald met een inzending voor de wedstrijd  “de beste geschiedenisles van 2008”.

Vorig jaar was het Carolus Clusius College winnaar van “de beste geschiedenisles van 2007”. De titel van de les is: ‘het (school) leven tijdens de tweede wereldoorlog’. De leerlingen doen onderzoek naar gebeurtenissen die op hun eigen school plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Thema’s als verzet, onderduiken, illegaliteit en NSB komen aan de orde tijdens het onderzoek.

In de archieven van o.a. de school en de gemeente heeft de klas bijzondere vondsten gedaan. Tijdens de oorlog werkten twee populaire docenten (dhr. Werther en dhr. Van Rossum) op het CCC  die  fanatiek NSB-lid waren. De toenmalige conciërge verrichtte drukwerk voor het verzet in de school.  Deze gegevens vormen de basis voor de geschiedenisles , waarin de leerlingen dmv een “klokhuis”aflevering gaan verbeelden wat er gebeurd is op hun school.

De genomineerden van de Les van het Jaar 2008 zijn bekend. Het Assink Lyceum uit Haaksbergen, het BC Broekhin uit Roermond, het Carolus Clusius uit Zwolle, het Gemini College uit Lekkerkerk en Mavo De Saad uit Damwoude strijden om de titel Les van het Jaar 2008! Op 31 maart maakt Anno de winnaars bekend.

Van de beste lessen maken Anno en de SLO weer lesmateriaal, zodat docenten en vmbo-leerlingen van Groningen tot Maastricht en van Rotterdam tot Nijmegen ermee aan de slag kunnen!

Artikel delen:

Reageer