Het team van PadelZwolle scoort goed in landelijke finale - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Het team van PadelZwolle scoort goed in landelijke finale

Zwolle – Het team van PadelZwolle is er net niet in geslaagd kampioen van Nederland te worden in de 1e klasse van de landelijke padelcompetitie. Het team speelde afgelopen weekend het finale weekend van de Nederlandse Padel Bond op de padelbanen van padelcentrum Daalmeer in Alkmaar.

Op zaterdag was het team van PadelZwolle er al in geslaagd de halve finale te winnen van LTVL uit Lelystad, en die wedstrijd werd beslist op het aantal gewonnen sets. Wanneer tijdens een padelwedstrijd beide dubbels een set gewonnen hebben wordt er een beslissende tiebreak tot 10 punten gespeeld.

Robin Bodde, Robert Hollander, Edwin Oosterhof en Jeroen Aarse wisten in de halve finale twee partijen te winnen en verloren beide andere padeldubbels in een tiebreak waardoor het team van PadelZwolle meer sets had gewonnen en daardoor de finale op zondag mocht gaan spelen.

Ook de finale tegen Buytenwegh uit Zoetermeer werd een thriller. In de finale moesten drie van de vier partijen wederom beslist worden in een tiebreak. De winst in twee van de drie tiebreaks ging met 10-8 naar Buytenwegh, en met de winst uit de 2e partij werd Buytenwegh met een 3-1 winst kampioen van Nederland.

Een prachtige ervaring rijker voor de Zwollenaren die bij hun debuut in de padelcompetitie indruk hebben gemaakt met de winst in de poulefase en de fraaie plek in de landelijke finale.

Uitslagen: TV Buytenwegh Zondag1 – PadelZwolle1 : 3 – 1

I. van Dijk & M. Ettekoven – Robin Bodde & Robert Hollander: 2-6 7-6 10-8
M. Koek & R. van Hees – Edwin Oosterhof & Jeroen Aarse: 6-4  6-2

  1. van Hees & Roy Verdegem – Robin Bodde & Jeroen Aarse: 6-2 4-6 5-10
    M. Koek & M. Ettekoven – Edwin Oosterhof & Robert Hollander: 3-6 6-3 10-8
Foto's 3
Het team van PadelZwolle scoort goed in landelijke finale - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Het team van PadelZwolle scoort goed in landelijke finale - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: