Donderdag 5 juli festival ‘Mijn Zwolle van Morgen’ : Gemeente vraagt inwoners mee te denken over toekomst Zwolle

Donderdag 5 juli festival ‘Mijn Zwolle van Morgen’ : Gemeente vraagt inwoners mee te denken over toekomst Zwolle

Zwolle – Hoe gaan we de ruimte in en om de stad tussen nu en 2030 gebruiken en verder invullen? Welke kansen zien we en welke uitdagingen komen we tegen? Inwoners van Zwolle kunnen daarover meepraten tijdens het festival ‘Mijn Zwolle van Morgen’ op donderdag 5 juli.

Wat vooraf ging
In 2017 heeft de gemeente samen met inwoners en belanghebbenden de eerste belangrijke stappen gezet in het maken van een omgevingsvisie die richting geeft aan de ontwikkeling van de stad tussen nu en 2030. De omgevingsvisie ‘Mijn Zwolle van Morgen’ deel I is hiervan het resultaat. Deze is 30 oktober 2017 vastgesteld door de gemeenteraad. Zie ook www.zwolle.nl/omgevingsvisie

Hoe verder?
Mede aan de hand van de opbrengst van 5 juli bepaalt de gemeente waar na de zomer de gesprekken in de gebieden en wijken over zullen gaan. Om daarna ook weer samen aan de slag te kunnen met het verder invullen van de omgevingsvisie voor Zwolle.

Voor inwoners van Zwolle zijn 50 plekken beschikbaar voor het officiële programma, dat parallel aan het publieksprogramma plaatsvindt. Wie interesse heeft kan zich aanmelden via omgevingsvisie@zwolle.nl. Plaatsing gebeurt in volgorde van binnenkomst.

PUBLIEKSPROGRAMMA

16.00 uur | Grote Kerkplein | Live TV-uitzending door studenten van Landstede

Studenten interviewen burgemeester Henk Jan Meijer en nachtburgemeester Jeroen van Doornik over de toekomst van Zwolle. U bent hierbij van harte welkom!

16.30 uur | bordes Stadhuis | Opening festivalactiviteiten door burgemeester Henk Jan Meijer

Burgemeester Henk Jan Meijer opent de festivalactiviteiten die vanaf 5 juli tot en met 8 juli in de stad plaatsvinden. Met het festival ‘Mijn Zwolle van morgen’ gaan namelijk ook de Architectuur Biënnale Zwolle 2018 en het festival PROTO van start, waar afstudeerders van de creatieve opleidingen in Zwolle hun werk laten zien op verschillende locaties in Zwolle.

17.00 – 18.00 uur | Grote Kerkplein | JeugdXperience

Waar sta jij in 2030? Jongeren gaan met elkaar in gesprek over de toekomst van Zwolle. De organisatie is in handen van jongeren van De Nieuwe Hanze Unie in samenwerking met de Jongerenraad, SOOZ en politieke jongerenorganisaties.

18.00 – 19.00 uur | bordes Stadhuis | Over-de-lijndebat onder leiding van Boudewijn Koops

Doe mee aan één van de drie debatrondes en laat weten wat u belangrijk vindt als het gaat om dilemma’s en kansen voor de stad.

Informatiemarkt | hal Stadhuis
In de hal van het Stadhuis is een informatiemarkt over de Staat van Zwolle met de belangrijkste thema’s van de omgevingsvisie. Tussen 17.00 en 19.00 uur zijn de wijkmanagers daar aanwezig om samen met u de gebiedsgespreksagenda te vullen: waar moeten en willen we het komende halfjaar over praten als het gaat om de toekomst van Zwolle?

En uiteraard is er muziek!

 

Artikel delen: