Ongelijke vloer raadszaal veroorzaakt ongelukjes

Hans Borrel maakt zich namens de fractie van Swollwacht zorgen over de ongelijke vloer in de raadszaal van het Stadhuis in Zwolle. Er blijken nogal wat ongelukjes gebeurd te zijn de afgelopen jaren.

Volgens het raadslid zijn de afgelopen twee jaar meer dan 10 mensen gevallen, waaronder een serveerster met een blad vol glazen, en zelfs het raadslid Trudy Kistemaker. Borrel: “Laatst met carnaval tijdens de sleuteloverdracht, struikelden nog twee mensen met een kind. Maar het meest schrijnende geval was wel toen een mevrouw meer dan 20 minuten op de grond lag in afwachting van de ambulance. Waar was de bedrijfshulpverlening? Het is toch wettelijk verplicht dat er iemand met dat diploma aanwezig is? Deze gevaarlijke situatie is naar het oordeel van Swollwacht te voorkomen als er kritisch naar de raadszaal gekeken wordt, en de situatie te verbeteren daar waar nodig. Wat Swollwacht betreft dient er een kleine ingreep te komen om het betreffende “afstapje” te verwijderen en de vloer egaal en veilig te maken.

Naar aanleiding van bovengenoemde heeft de Swollwacht fractie  de volgende vragen:

1.Bent u het met ons eens dat de situatie onveilig is?

2.Bent U van plan hier wat aan te doen?

3. Binnen welke termijn  stelt U dat dit euvel verholpen zal zijn?

4.Hoe gaat u aan de verplichting tot bedrijfshulpverlening voldoen?

Hans Borrel

Raadslid Swollwacht

Artikel delen:
Reacties 15
 1. @yoz en Bernard 😀 😀 😀 Dacht niet eens dat het een zinnige partij was. Al vanaf het moment dat Zwolle perse 2 plaatselijke partijen moest hebben. En die Borrel heeft ’t toch ook bij de VVD geprobeerd.


  ⚠️ Meld

 2. “U” met een hoofdletter schrijven hahahaha hoe dom kun je zijn, !

  Moet het persoonlijk voornaamwoord u met een hoofdletter geschreven worden?

  Nee, u krijgt een kleine letter. Dat geldt ook voor het bezittelijk voornaamwoord uw.

  In speciale gevallen is een hoofdletter op een andere plaats dan aan het begin van een zin wel mogelijk. Dan moet U of Uw wel verwijzen naar iemand die volgens de schrijver veel eerbied toekomt. Dat kan bijvoorbeeld de koningin zijn, of God. In de volgende zinnen kan (niet: moet) dus een hoofdletter worden gebruikt:

  * Grote God, wij loven U.
  * Schenk ons Uw Heilige Geest.
  * Majesteit, wij heten U en de Uwen van harte welkom.  ⚠️ Meld

 3. nog een vraag aan het college: Kunt u verklaren hoe het mogelijk is dat er zulke domme mensen in de gemeenteraad zitten, die zichzelf vervolgens zó serieus nemen?


  ⚠️ Meld

 4. nog een vraag aan het college: Kunt u verklaren hoe het mogelijk is dat er zulke domme mensen in de gemeenteraad zitten, die zichzelf vervolgens zó serieus nemen?

  Dat komt door die domme burgertjes die op dergelijke domme mensen gestemd hebben… 😀


  ⚠️ Meld

 5. Inkoppertje …. “Het Zwolse Afstapje” !!!
  Natuurlijk wel de plek om lastige vragen te stellen, onder de noemer “Het Zwolse Afstapje” issues die gevoelig liggen bespreekbaar maken, en zo diverse politici figuurlijk de kans te geven om op hun standpunten onderuit te gaan.


  ⚠️ Meld

 6. Wat een belachelijke reacties om iets wat toch echt serieus genomen mag worden. Totdat jullie heren zelf 20 minuen op de grond liggen te creperen…. Moet je jullie dan eens horen!

  Wat betreft deze kwestie: het gaat misschien wat ver om er raadsvragen over te gaan stellen, maar kennelijk is dat nodig om dit probleem nou eens op te lossen, zoals altijd als er ergens wat mankeert…


  ⚠️ Meld

 7. Marrianne, als ik ontvreden ben over mijn werksituatie kan ik daar ook geen raadsvragen over laten stellen. Dit soort vragen bevestigen alleen maar de vooroordelen dat men daar voor zichzelf zit.


  ⚠️ Meld

 8. Helemaal met je eens Bernard….hiermee zoek je toch niet de publiciteit. Met kostbare vragen verspeel je veel geld, tijd en goodwill. Dit overleg je toch even met verantwoordelijk persoon. Jammer!


  ⚠️ Meld

Reageer