Zwolse raad neemt besluit over Aanpassen winkeltijden

Zwolse raad neemt besluit over Aanpassen winkeltijden

Zwolle – Op woensdag 4 juli gaat de gemeenteraad in debat over het voorstel om de verordening voor de winkeltijden aan te passen.

In het nieuwe coalitieakkoord is een heroriëntatie van de openstelling van winkels aangekondigd om de kwaliteit van beleving van de binnenstad te bevorderen. Branchevereniging CityCentrum heeft hiervoor een voorstel ingediend dat gedragen wordt door een meerderheid van de ondernemers. Dit voorstel betekent concreet dat ondernemers zelf mogen bepalen wanneer men open en dicht wil zijn. Daarnaast wordt gewerkt aan een gezamenlijk programma voor de binnenstad, door een combinatie te vinden met activiteiten/evenementen en cultuur.

Zondagsopenstelling
Om het voorstel te kunnen uitvoeren, is een wijziging van de winkeltijdenverordening nodig, zodat geen sprake meer is van regulering in aantallen en openingstijden. In samenwerking met partners wordt een plan ontwikkeld om de zondagsopenstelling te maken tot een aansprekende mix van cultuur, horeca en winkelen waarbij recht gedaan wordt aan de zondagsbeleving.

Het debat is live te volgen in de Raadzaal en via www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Na het debat neemt de gemeenteraad op 9 juli een definitief besluit.

 

Artikel delen: