Internationaal congres over familiebedrijven bij Windesheim

Zwolle – Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Hogeschool Windesheim is van 3 t/m 6 juli aanstaande gastheer van het internationale IFERA-congres.

IFERA is het wereldwijde netwerk van onderzoekers op het gebied van familiebedrijven. Meer dan 150 onderzoekers uit de hele wereld komen volgende week bij Windesheim samen om elkaar te ontmoeten en de nieuwste onderzoeksresultaten te presenteren. Op woensdag 4 juli is er een speciale dag voor ondernemers, adviseurs en andere geïnteresseerden. Hier wordt een aantal prestentaties en workshops verzorgd specifiek voor bedrijfsfamilies en hun opvolgers.

Thema van het congres is: ‘Disruptie: continuïteit en duurzame ontwikkeling van een familiebedrijf in tijden van snelle veranderingen’. Windesheimlector Anita Van Gils: ‘Concreet gaat het over de vraag hoe familiebedrijven het hoofd kunnen bieden aan grote veranderingen die het bedrijf mogelijk ontwrichten of uiteensplijten. Dat kunnen technologische veranderingen zijn, waardoor je bijvoorbeeld de koers van het bedrijf moet veranderen, maar met name ook disrupties op sociaal terrein. Is de bedrijfsopvolging goed geregeld? Veel ondernemers willen niet bij het einde van hun carrière stilstaan, of bij het feit dat ze plotseling kunnen overlijden. Door dit uit te stellen is er een grote kans dat ze niet meer in staat zijn om bedrijf goed over te dragen of dat zaken niet goed geregeld zijn als ze er plotseling niet meer zijn.’

Verschillende veelgevraagde sprekers als het gaat om familiebedrijven geven acte de préséance tijdens het congres. Joe Astrachan, die aan de wieg stond van onderzoek naar familiebedrijven, geeft een lezing over het thema disruptie. Ook is er een workshop waarin recente inzichten over innovatie worden besproken door Alfredo de Massis, die wereldwijd wordt beschouwd als dé expert op dit terrein. Timothy Mescon, vicepresident van de AACSB (één van de internationale kwaliteitsstandaarden van business schools), sluit de dag af met een lezing over het opleiden van de volgende generatie.

Meer informatie over het programma op woensdag 4 juli is te vinden via de website van Windesheim.

Artikel delen: