Jerom Oude Aarninkhof in selectie Landstede Basketbal

Jerom Oude Aarninkhof in selectie Landstede Basketbal

Zwolle – Jerom Oude Aarninkhof maakt met ingang van het seizoen 2018-2019 deel uit van de selectie van Landstede Basketbal. De 18-jarige guard uit Hengelo speelde de afgelopen drie jaar voor CSE Landstede Basketbal, de jeugdopleiding van de Zwolse eredivisionist. “Ik ben heel blij met deze stap en vooral met het vertrouwen dat ik krijg van iedereen binnen de club”, zegt Oude Aarninkhof.

De 1.90 meter lange basketballer maakte op 2 december 2017 al zijn debuut in de hoofdmacht van Landstede Basketbal. In Weert moest er destijds een verlenging worden gespeeld tegen Basketball Academie Limburg en mede dankzij twee punten van Jerom Oude Aarninkhof zegevierde de Zwolse formatie uiteindelijk met 88-91. “Ik kijk er naar uit om elke dag samen met de spelers van het eerste te trainen. Het wordt voor mij in het eerste jaar vooral zaak om zoveel mogelijk te leren en goede dingen op te pikken”, stelt Oude Aarninkhof, die net op het Centre for Sports & Education zijn Havo-diploma heeft gehaald. “Klopt, ik verhuis nu ook naar Zwolle en na de zomer start ik met een deeltijdopleiding fysiotherapie. Maar eerst richt ik mij op het Nederlands team onder 18 jaar, waarmee ik eind juli hoop deel te nemen aan het EK in Macedonië.”

Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen is op zijn beurt ook blij met de doorstroming van een speler uit de eigen opleiding. “Er is ruimte bij het eerste team voor talenten die er uitspringen. Jerom is een goede allround speler, maar met name zijn karakter springt er bovenuit. Hij is een echte winnaar. Als hij dat vast kan houden en zich verder weet te ontwikkelen op technisch vlak, dan gaan we in de toekomst veel plezier aan hem beleven”, aldus Van Bergen.

 

 

Artikel delen: