SOOZ viert haar Lustrum VII

Zwolle – 27 juni om 18.00 uur vond de opening plaats van het Lustrum VII van het SOOZ in het auditorium van Hogeschool Windesheim. Het SOOZ viert deze dagen haar 35-jarig bestaan. Het lustrum is een feest in Zwolle voor alle studenten en de betrokken partijen, zoals gemeenteleden. De opening, met een lezing van ondernemer Anis Jadib, was geslaagd. Typerend aan het lustrum is de combinatie van activiteiten die ludiek zijn als activiteiten die een serieus onderwerp aansnijden.

Wat is netwerken? Daar sprak Anis Jadib, onder andere bekend van Werkplan in Zwolle, over tijdens de opening. Met betrokkenen vanuit de politiek, het verenigingsleven en studenten in het algemeen, was het publiek gevuld. De reacties waren positief bij de borrel achteraf. De aanwezigen kregen een boek mee, getiteld ‘Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?’ van televisiewetenschapper Nina Janssens. Op deze wijze raakt het lustrum aan onderwerpen die de student in Zwolle maar ook in het algemeen bezig houdt. En niet alleen de student, maar ook de werkende mens, zo blijkt uit de reacties van erkenning van Groen-Links raadsleden die ook in het publiek zaten.

Naast de opening vindt er verderop in het lustrum op donderdagavond 18.00 uur ook een lezing plaats, getiteld ‘Bier en Filosofie’ o.l.v. Gerard Jan Mijnheer. Het onderwerp raakt de patronen waarin studenten verstrikt kunnen raken, zoals veelvuldig drinken.
‘Door ook hier aandacht aan te besteden, door een gesprek aan te gaan met studenten en betrokkenen over de filosofie achter het al dan niet overmatig drinken van alcohol, participeren wij als bestuur op het agendapunt Studentenwelzijn. Dit agendapunt is zichtbaar is geworden dankzij de resultaten van het recent verschenen onderzoek over stress onder studenten op Windesheim van Jolien Dopmeijer.’ De patronen kunnen een reactie zijn op stress, studiedruk, de prestatiemaatschappij en geldzorgen.

Uiteraard vindt er na deze lezing, welke plaatsvindt in het studentencafe Het Vliegende Paard, op dezelfde locatie een bierproeverij plaats om het geleerde in de praktijk te brengen.

Het Lustrum sluit vrijdagvond af met een BBQ bij Het Vliegende Paard om 18.00 uur en aansluitend een feest in Hedon dat om 21.00 uur van start gaat. Pedro Delamigo en Bob Holtkamp, ZHTC-band en Superstijl verzorgen de muziek.

Het Lustrum VII van SOOZ is geïnitieerd vanuit SOOZ met een commissie bestaande uit studenten vanuit verschillende verenigingen die onder het SOOZ vallen. Alle festiviteiten zijn gratis toegankelijk.

Artikel delen: