Architectuur Biënnale: Zwolse architecten geven tien stegen bijzondere metamorfose - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Architectuur Biënnale: Zwolse architecten geven tien stegen bijzondere metamorfose

Zwolle – Architectuur in het nauw, en ook echt letterlijk. Tien stegen in de Zwolse binnenstad worden tijdens de Architectuur Biënnale Zwolle getransformeerd van anonieme, vergeten ruimtes bewerkt tot in het oog springende architectonische objecten. Op 5,6,7 en 8 juli 2018 organiseren het Zwols Architectuur Podium, het Zwols Architecten Collectief en Club Cele de derde Architectuur Biënnale Zwolle.

De anders zo anonieme Muursteeg, Bredesteeg, Schoutenstraat, Lauwermansgang, Hoornsteegje, Korte Kamperstraat, Ossenmarktsteeg, Rodehaanstraat, Meltersgang en Papenstraat krijgen ieder een geheel eigen ruimtelijke ingreep. Van ‘zwevende’ huisjes in de stegen aan de Sassenstraat, een nieuwe toren met wenteltrap in de Rodehaanstraat, een gewelfd plafond van kokers in het Hoornsteegje, lopen in een draaiend rad in de Meltersgang, het kleinste museum in de Ossenmarktsteeg, drie shelters met zicht op het Vrouwenhuis in de Korte Kamperstraat, compositie van buizen in de Lauwersmansgang en een geheel nieuwe Marktsteeg op het Grote Kerkplein. Verrassend, eigenwijs, inspirerend en een beleving.

Unieke samenwerking
Negen Zwolse architectenbureaus hebben de handen ineengeslagen om tijdens de Zwolse Architectuur Biënnale de stad een bijzondere architectonische beleving te geven. Na het succes van de transformatie van vier voetgangersbruggen tijdens de Biënnale 2016, is het nu dus de beurt aan de stegen. Ruimtes ontwerpen, plekken zorgvuldig vormgeven, van groot tot klein, dat is het vak van de architect. Tijdens de Architectuur Biënnale willen de Zwolse architecten dit laten zien aan de geïnteresseerde bezoeker maar ook de toevallige passant.

Programma

Naast de metamorfose van de tien stegen, is er tijdens de Architectuur Biennale Zwolle vier dagen lang een gevarieerd programma van lezingen, theater en muziek te vinden in de stegen. Op vrijdagavond 6 juli wordt de Architectuur Biënnale officieel geopend tijdens de Officiële Kick-off van 20.00 – 22.00 uur in Theater Odeon Zwolle. Na de Biënnale worden de stegen weer in originele staat teruggebracht.

Bezoek de website voor meer informatie en het programma: www.stichtingzap.nl

Artikel delen: