Feestelijk weekend voor CSV’28

Vanwege de opening van haar nieuwe sportcomplex was het de laatste twee dagen al feest in Stadshagen. Dit werd zaterdagmiddag alleen een dag uitgebreid.
Het eerste elftal van CSV’28 pakte in de eerste officiële wedstrijd op het nieuwe sportcomplex “De Verbinding” de periodetitel in de 3e Klasse C. Mooier kun je het haast niet bedenken.

Na de officiële aftrap door de wethouder van sport, Janco Cnossen, werd een en ander in een aardige wedstrijd tegen Nieuwleusen,
3-1 voor de oranjehemden, verwezenlijkt.

Hoewel beide ploegen nog aanspraak maakten op de periodetitel, was het geen wedstrijd, waar de vonken vanaf vlogen. Waar de gasten een groot deel van de eerste helft het initiatief hadden, was het de ploeg van aanvoerder Pascal Frederiks, die in de tweede helft orde op zaken stelde.
Tegen de verhouding in, was het Jeroen Soppe, die in de 31e minuut de stand op 1-0 bracht. In de tweede helft zat CSV wat feller op de bal. Er kwam meer druk naar voren en dat had resultaat. Het was weer Jeroen Soppe die in de 56e minuut uit een vrije trap van Roger Knoops de 2-0 binnenbracht.

In een stevige doch sportieve tweestrijd tussen Jeroen Broekroelofs (CSV) en Jeffrey Groeneveld (Nieuwleusen), was het de laatste die helaas geblesseerd het veld moest verlaten. Dit was voor Nieuwleusen een grote aderlating. Het leek of iets knapte bij de geel-zwarten. Het vertrouwen in een goede afloop leekt te verdwijnen. Zeker toen Raymond Lachenal in de 70e minuut, na een knappe aanval, met in de hoofdrol Jeroen Soppe en de ingevallen Michael Smit, een prachtige 3-0 op het “scoreboard” zette.

Het had voor Nieuwleusen niet zoveel zin meer, toen Tom Gelink na een ongelukkige sliding van Han Stolte (hands) via een penalty de stand een beter aanzicht gaf, 3-1.
Michael Smit (bal op “snoeihard” op de lat) en Yavuz Özdemir kregen na deze 3-1 nog twee mooie kansen voor een nog grotere uitslag, maar dat was voor het beeld van de wedstrijd, wat geflatteerd geweest.

Al met al een feestelijk weekend en een goed begin voor de nieuwe bewoner van Stadshagen. CSV’28 gefeliciteerd!!!

Artikel delen:

Reageer