Openbaar Belang levert 12 energieleverende woningen op

Openbaar Belang levert 12 energieleverende woningen op

Zwolle – Openbaar Belang overhandigde vrijdag aan 12 huurders de sleutel van hun nieuwe nul-op-de-meter woning aan de Van Pallandtmarke.

Energieleverende woningen
Op de 12 woningen liggen 350 zonnepanelen van ieder 275 Wattpiek (Wp). Bij een gemiddelde hoeveelheid zonne-uren, leveren de panelen meer dan voldoende energie op. Daarnaast heeft iedere woning een lucht-water warmtepomp die de woningen verwarmt en van warm water voorziet. Samen met de zonnepanelen  maakt dit dat deze 12 duurzame woningen nul-op-de-meter woningen zijn. Dat betekent dat de woning jaarlijks voldoende energie opwekt als nodig is voor het verwarmen, warmwater en het huishoudelijk gebruik. Bij gemiddeld verbruik van elektriciteit (uitgaande van het Nibud) heeft de bewoner geen extra kosten meer voor het verbruik van elektra.

Lage woonlasten
Met deze Nul-op-de-Meter-woning zijn de vaste woonlasten (huur en energielasten) voor de bewoners laag.  De bewoners kunnen zelf hun energieverbruik monitoren via een handige app.

Groen cadeau
Ed Anker, wethouder Wonen, is vanmiddag aanwezig om aan de bewoners een groen cadeau uit te delen, passend bij deze duurzame woningen. Het toevoegen van 12 sociale huurwoningen past bij de prestatieafspraken die Openbaar Belang met de gemeente Zwolle heeft en zorgt voor een vermindering van de wachtlijst.

Artikel delen: