Tafeltennis Zwolle verliest derby van Hattem

Zaterdagmiddag werd in de tafeltenniszaal aan de Albert Cuypstraat in Zwolle de derby in de eerste divisie gespeeld tussen Tafeltennis Zwolle en de buren van Bultman Smash ’70 uit Hattem. De wedstrijd werd met 4-6 verloren.

Het team van Tafeltennis Zwolle, bestaande uit Gerben Last, Robert Jan van der Heijden en Matthias Sijtstra, leverde tegen de titelkandidaten uit Hattem een prima prestatie, maar konden het met veel publiek op de tribune en ondersteund met het nodige lawaai net niet bolwerken tegen ‘de buren’.

Tafeltennis Zwolle is het afgelopen seizoen kampioen geworden in de tweede divisie en daardoor gepromoveerd naar de eerste divisie. Vorige week speelde het daarin de eerste wedstrijd tegen het tweede team van Scylla uit Leiden. Daar werd toen een verdienstelijk gelijkspel mee terug genomen naar Zwolle.

Bultman Smash ’70 heeft in de najaarscompetitie twee kansen gehad om via de nacompetitie te promoveren naar de eredivisie, maar die kansen niet gegrepen. Ze zijn dit seizoen weer de favorieten voor de titel in de eerste divisie, maar zijn wat moeizaam op gang gekomen. Tweemaal hebben zij al gespeeld en tweemaal werd er al gewonnen.

De wedstrijd Tafeltennis Zwolle tegen Bultman Smash ’70 werd voor het eerst gespeeld, maar kent toch al een lange traditie. Tafeltennis Zwolle is de vereniging die onlangs ontstaan is uit de fusie van de tafeltennisverenigingen Flits en Be Quick ’62. In het verleden speelden Flits en Bultman Smash ’70 ook regelmatig zeer spannende wedstrijden op het scherpst van de snede. Ook in de afdelingscompetitie komen teams van beide verenigingen elkaar regelmatig tegen.

Artikel delen:

Reageer