Eerste openluchtbioscoop op het Zwolse Lübeckplein groot succes

Eerste openluchtbioscoop op het Zwolse Lübeckplein groot succes

Zwolle – De eerste openluchtbioscoop op het Zwolse Lübeckplein op donderdagavond 28 en vrijdagavond 29 juni was een enorm succes. Alle 320 zitplaatsen voor beide avonden waren binnen enkele dagen uitverkocht. Door samen met Buro Ruis een openluchtbioscoop te organiseren wil de gemeente Zwolle met  belanghebbenden Lübeckplein het kloppende hart van Hanzeland maken. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar wat te beleven is en waar je je verbonden voelt met elkaar, de omgeving en de regio. Met het organiseren van de openluchtbioscoop komt dit eindplaatje opnieuw een stapje dichterbij.

“Met bewoners, ondernemers en studenten werken we samen om van het plein een plek te maken waar mensen graag naartoe gaan. In 2017 organiseerden we er een geslaagde haringparty en oktoberfest en startten we met het gedeeltelijk vergroenen van de luchtkokers op het plein. Begin dit jaar organiseerden we een nieuwjaarsborrel en vorige week werden de vijf luchtkokers met streetart beschilderd door studenten van Cibap.

De openluchtbioscoop van eind vorige week bracht over twee avonden 320 mensen bijeen op het plein. Zij beleefden een fantastische avond, met dank aan de sponsoren: Kadaster, Vrienden van Hanzeland, HAED, Omgevingsdienst Overijssel, Dit is ‘Em en Hedon. Ik hoop dat dit initiatief ondernemers en belanghebbenden inspireert om op het Lübeckplein meer van dit soort evenementen te organiseren. Het is er een perfecte plek voor”, aldus een enthousiaste Anne-Marie Mosterman, als gebiedsontwikkelaar namens de gemeente Zwolle betrokken bij de organisatie van de openluchtbioscoop.

Zitzakken en popcorn
Het Lübeckplein werd op 28 en 29 juni 2018 omgetoverd tot een openluchtbioscoop compleet met zitzakken en popcorn. De films begonnen beide dagen om 22.30 uur en duurden tot 00.30 uur. Buro Ruis regelde de kaartverkoop. Een kaartje kostte 10 euro. In ruil hiervoor kregen bezoekers een drankje, een zakje popcorn, een koptelefoon en een zitplaats op een zitzak of stoel. Op 28 juni draaide de film “Hunt for the wilder people” en op 29 juni draaide de film  ‘Three billboards outside Ebbing, Missouri”.

Artikel delen: