‘Dag van de Verbinding’ op vrijdag 6 juli 2018

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders gaat voor het eerst in de nieuwe samenstelling gezamenlijk de stad in. Tijdens de ‘Dag van Verbinding’ op vrijdag 6 juli 2018 legt zij (gesplitst of voltallig) bezoeken af. Hiermee wordt het college geïnformeerd over het reilen en zeilen in de stad bij en door ondernemers, instellingen, verenigingen en scholen. Zo gaan Ed Anker, William Dogger, gemeentesecretaris Ingrid Geveke en Monique Schuttenbeld naar Berkum voor het project Berkum Energieneutraal 2025. Het bezoek start bij de modelwoning proeftuin Berkum.

Dock24; een unieke samenwerking rondom participatie in de stad. Zwollenaren met een afstand tot onderwijs of de arbeidsmarkt krijgen bij Dock24 – of elders in de stad – de mogelijkheid om (weer) actief mee te doen in de maatschappij. René de Heer, Henk Jan Meijer, Klaas Sloots en Michiel van Willigen gaan op bezoek. Het collega gaat lunchen bij De Kas van Kaat op Buitengoed De Herfte. De Kas van Kaat (een project van de Omega Groep) is een sociale onderneming waar samen met het team van kwekerij SymBIO&Zo 60 tot 70 mensen aan het werk kunnen die het (even) niet redden op de reguliere arbeidsmarkt. Medewerkers van de kas vertellen over het concept.

FRIS wordt het 6 juli ook (Flexibel, Reductie, Innovatie, Systeemdenken)! Een onderwijsaanpak waarbij technisch onderwijs en bedrijfsleven samen projecten opzetten. Zo moet het onderwijs uiteindelijk beter aan sluiten op de wensen van het bedrijfsleven. René de Heer, Henk Jan Meijer, Klaas Sloots en Monique Schuttenbeld zien en horen over FRIS in de praktijkhal aan de Baekelandstraat.

Verder bezoekt het college het Team Medische Milieukunde van de GGD IJsselland en Sportpark Marslanden/Thor Survavilrun en wordt zij bijgepraat over de creatieve economie in Zwolle.

Op woensdag 5 september 2018 staat de tweede en laatste Dag van de Verbinding van dit jaar op de agenda.

Artikel delen: