Melding bedreigende bomenkap in Zwolle

Bij het meldpunt Bedreigde Bomen zijn zeven meldingen van dreigende bomenkap uit Overijssel binnengekomen. Het meldpunt is vorige week ingesteld door het radioprogramma Vroege Vogels en de Bomenstichting.


Foto: Tjalling

De melders schrijven dat er honderden bomen worden gekapt in onder meer Steenwijk, Zwolle, Hellendoorn, Oldenzaal en Hengelo. De bomen worden gekapt om plaats te maken voor nieuwbouw, industrie of vanwege de verkeersveiligheid. Met het meldpunt willen Vroege Vogels en de Bomenstichting een inventarisatie maken van beeldbepalende bomen die nodeloos gekapt dreigen te worden. De Bomenstichting geeft tips over acties om het kappen te voorkomen.

Bron: RTV Oost

In een discussie via de Algemene log 10 (met foto’s) + 11 op deze website werd ook melding van kap aan de Dijkzichtweg gedaan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik heb meerdere keren met afgrijzen gekeken als ze bomen aan het kappen waren in het park in de AA-landen. Maar……, na een tijdje bleek dat ze gelijk hadden en de andere bomen zich mooier kunnen ontwikkelen en groeien. Dus ik sluit me aan bij de uitspraak van Chris hierboven.    Maak melding

Reageer