Algemene Log 12

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 150 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 13 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 194
 1. Illegale kap
  @ Dick & Tjalling:

  In de algemene log 11 heb ik toegezegd dat ik de verantwoordelijk wethouder vragen zou stellen over de vermeende illegale kap van de populieren in het Kraaienbos. Inmiddels heb ik een reactie van wethouder Kenkhuis ontvangen.

  Het Kraaienbosje valt niet onder de gemeentelijke kapverordening, maar onder de Provinciale Boswet, omdat het buiten de bebouwde kom ligt. Men heeft wel een, conform deze wet, melding gedaan bij de provincie. Of alles volgens de afspraak met de provincie gegaan is, wordt thans nader uitgezocht.

  Het is op de foto’s inderdaad een triest gezicht. Het gaat om populieren, die voor een deel omgewaaid waren tijdens de Januari-storm. Al deze populieren zijn nu afgevoerd en worden vervangen door eiken en beuken. Dit betekent overigens op termijn wellicht zelfs een verbetering van het groen.

  We laten de provincie nu even het voortouw in het toelichten van de kap. Wel gaan we in het verlengde van deze kap i.i.g. met de provincie praten over hoe we in dit soort situaties beter kunnen afstemmen tussen gemeente en provincie. Als gemeente wordt je immers geconfronteerd met de consequenties en wellicht hebben we ook nog wel een opvatting om in welk opzicht dan ook advies te geven.

  tot zover…


  ⚠️ Meld

 2. Kap
  @ Ronald, mooi dat je in elk geval je woord hebt gehouden. Ben benieuwd naar de reactie van de provincie. Goed dat overleg komt (met de provincie) over betere afstemming van dit soort zaken, in de toekomst. Het lijkt me idd logisch dat je ook wat te zeggen/adviseren hebt in je eigen gemeente.


  ⚠️ Meld

 3. Brug is godzijdank atheist :D. Zit als veertiger op YouTube te kijken, en en vraag me af wat jullie jeugdherinneringen zijn.

  Mooiste nummer, beste herrinnering etc


  ⚠️ Meld

 4. muziektent
  Het assendorperplein is bijna weer terug. De steigers van de muziektent zijn weg en de hele buurt is blij. Eindelijk. Voor koninginnedag de bouwzooi weg. Twee jaar geleden begonnen als vrijwilligersproject. Gigantisch onderschat. Er zullen best wel wat mensen zijn die 1 of 2 halve zaterdagmiddagen willen helpen, maar ik denk dat hier zo’n 1000 mandagen in zijn gaan zitten voor allerlei overbodige toestanden onder(!) de muziektent. Jammer, maar gelukkig het eind is nu echt in zicht.


  ⚠️ Meld

 5. Ingezonden:

  Hallo allemaal,

  We zitten al weer enkele maanden in 2008.
  Dat betekend dat we al weer druk zijn met de voorbereidingen voor het huttendorp in Stadshagen.

  Het huttendorp word dit jaar gehouden van maandag 04 augustus tot en met donderdag 07 augustus.
  Dit jaar word het toch wel een beetje een speciaal huttendorp…. want we bestaan 5 jaar !!!

  Ook dit jaar kan het huttendorp niet gehouden worden met de hulp van vrijwilligers… en i.v.m. de verwachte groei zijn wij op zoek naar mensen die ons dit jaar willen helpen om ook dit 5e huttendorp weer tot een groot succes te maken.

  Ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om ons in de week van 4 t/m 8 augustus te helpen, meld je dan aan via het contact formulier op onze site http://www.huttendorpstadshagen.nl.
  Natuurlijk kun je ook gewoon mailen naar: peter@huttendorpstadshagen.nlof bellen met Peter Maat: 038-4230648 b.g.g. 06-53908944
  Binnenkort komt er meer informatie op deze website over o.a. het thema en andere noemenswaardigheden m.b.t. het huttendorp.

  Tot het volgende huttendorp,
  Peter Maat  ⚠️ Meld

 6. Bedankje
  Ik wil degene die afgelopen zondag de spiegel van mijn auto in de Assendorperstraat heeft getrapt graag hartelijk bedanken. Wat ben jij een stoere verschijning!

  Ben je nu ook nog bereid om je adresgegevens even te mailen? Dan kan ik je de rekening van 150 euro nog even nasturen.  ⚠️ Meld

 7. @assendorper: Als mede assendorper ben ik erg blij dat het einde in zicht komt! Gelukkig weer een mooi (zomer)plein. Daarovergesproken komt er dit jaar wel weer een zomerplein festival? Ik hoop het wel!


  ⚠️ Meld

 8. Geachte belegger,

  Wanneer je in januari 2006 voor ??1.000 aandelen hebt gekocht bij KPN, heb je vandaag nog ??45.

  Wanneer je in januari 2006 voor ??1.000 aandelen hebt gekocht van Versatel, heb je vandaag nog ??36.

  Wanneer je in januari 2006 voor ??1.000 aandelen hebt gekocht bij UPC heb je vandaag nog ??18.

  Wanneer je in januari 2006 voor ??1.000 aandelen hebt gekocht bij Ahold, heb je vandaag nog ??100.

  Wanneer je echter verleden jaar voor ??1.000 volle kratten Bier hebt gekocht en dus voor ??1.000 verzopen hebt, heb je vandaag nog statiegeld ter waarde van ??390.

  Dus : de hele dag in de luie stoel naar de TV kijken met een flesje bier in je hand levert het meeste op !

  Holadiejee,??????????????????????proost !!!!

  Uw beleggingsadviseur !  ⚠️ Meld

 9. Quad met oranje vlaggetje
  Rijd ik vanmorgen over de Hortensiastraat richting DOAS komt er vanuit de Hyacinstraat zo’n quad aanzetten die dezelfde kant opgaat als ik. Daar heb ik natuurlijk geen problemen mee maar wel met het feit dat hij zo’n oranje vlaggetje op z’n voertuig heeft zitten aan een hele lange stok.

  Dat kinderen zo’n ding hebben vind ik al gevaarlijk, ze zwiepen maar heen en weer, maar door de snelheid van zo’n quad en door de lengte van de stok zwiept dat ding gigantisch heen en weer en werd net niet geraakt.

  Helaas kon ik hem niet achterhalen of een nummerbord zien (hebben die dingen eigenlijk een nummerbord), maar kent iemand die quadrijder, zeg dan tegen hem hoe gevaarlijk het is. Hij heeft er zelf waarschijnlijk geen erg in, omdat het vlaggetje achter hem zit.


  ⚠️ Meld

 10. Ja die van die Zwolse meid, het heeft 186 pagina’s en als je eenmaal begonnen bent lees je het zo weg omdat het je pakt, het zal je dochter/zusje oid maar zijn 🙁


  ⚠️ Meld

 11. Quad met oranje vlaggetje
  Die Quad zie ik ’s morgens vaak over de oude IJsselbrug of voor het Wokrestaurant rijden; hij komt uit de richting Wezep/Hattemerbroek.

  Maar mooi dat je dat vlaggetje een gevaarlijk ding vindt. Ik ben het helemaal met je eens. Helaas een boel mensen niet die menen dat ik zo’n ding moet monteren.

  Gelukkig zijn er mensen die nadenken en de ellende van die vlaggetjes zien.


  ⚠️ Meld

 12. hehe.. ik zag die quad ook rijden vandaag, hoewel de vlag mij niet opviel (hij reed rechtuit). Verbaasde ik me wel over dat er mensen op zulke achtelijke dingen rondrijden… wat een afzichtelijk ding. ;D


  ⚠️ Meld

 13. @assendorper
  Hoe bedoel je (onzin) onder! de tent.
  Weet je eigenlijk wel wat er allemaal gebeurt dan … stroomvoorzieningen, opslagruimte, kleedruimte.
  Het is best een mooie ruimte hoor.


  ⚠️ Meld

 14. Bekijk HIER[/url] de trailer van de Tegenfilm van Geert Wilders.

  Televisiemakers Ersin Kiris (moslim) en Vincent van der Lem (atheïst) hebben een film gemaakt over de drijfveren van Geert Wilders.

  De rolprent kreeg de naam De Tegenfilm en is vanaf dinsdag te zien op http://www.mtnl.nl en op Youtube, meldde een woordvoerster van producent Mtnl (Multiculturele Televisie Nederland) maandag.

  De Tegenfilm zoekt naar de grenzen van vrijheid van meningsuiting en dient Wilders van repliek, aldus de makers. Ersin Kiris is een Turkse Nederlander en noemt zich tevreden eigenaar van twee paspoorten. Hagenees Vincent van der Lem werkte voorheen als beleidsmedewerker van de SP in de Tweede Kamer. De naam De tegenfilm hebben zij gekozen als reactie op de film van politicus Geert Wilders, die overigens nog niet uit is.

  Venlo

  In Venlo gaan zij op zoek naar hoe de jonge Wilders daar geleefd moet hebben. “Dit vanuit het idee dat er toch echt iets gebeurd moet zijn in Geertjes vroege jeugd waardoor hij zo volledig Islamofoob is geworden. Ze gaan op zoek naar zijn moeder, wellicht dat een corrigerende tik wonderen zou kunnen doen. Of is psychotherapie een uitkomst?”, vraagt de Mtnl-woordvoerster zich af.  ⚠️ Meld

 15. FC Nieuws
  Straf Zwolle-speler na slaan MVV-fan
  Geschreven door Daniel Cabot-Kerkdijk op dinsdag, 19 februari om 08:40

  Dennis van der Wal hangt een schorsing van vier wedstrijden boven het hoofd, zo meldt De Limburger. De verdediger van FC Zwolle staat negatief in de schijnwerpers wegens het uitdelen van een klap aan een supporter van MVV.

  Na het onderlinge duel, dat in 4-1 eindigde, van 30 november vorig jaar kon Van der Wal (21) enkele beledigende teksten van de Maastrichtse fan niet verkroppen. Deze persoon, wiens bril zou zijn gebroken, deed onmiddellijk aangifte bij de politie.

  De zaak is nog altijd gaande, maar de KNVB besloot Van der Wal toch al een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing te doen. De club moet voor donderdagmiddag beslissen of men in beroep gaat tegen het voorstel van de aanklager betaald voetbal.  ⚠️ Meld

 16. Ik hoop 0-1 voor FCZ maar ik realistisch gezien denk ik een zwaarbevochten 2-1 overwinning voor Feijenoord.

  Ze gaan het nog lastig krijgen!! Rotterdam, Rotterdam, Fc Zwolle komt eraan!!! ;D 😀

  Oh ja Dick, gefeliciteerd vader voetbal weer terug op het nest en het zal ook wel niet lang duren voordat zoon voetbal akkoord is.


  ⚠️ Meld

 17. @ Natascha: dank je! hij gaat nu eindelijk wat doen lijkt het. Waar hij daarvoor alleen maar langs de zijlijn stond. En 1x afdaalde naar de dugout met Beenhakker om het stuur ff over te nemen ;D Bassie was bij Holland Sport, het leek of Ajax Witsche niet wilde, maar als JC verantwoordelijk wordt zal dat argument wel overboord worden gejonast. Ze zijn ook met Hiddink bezig. Mooi dat “zelfingenomen Jaakke weg is” en de rest van het falend bestuur. Tja, zo’n operatie heeft nogal wat impact. Dat zag je ook bij Feyenoord, hoewel v/d Herik absoluut mijn man niet was zou ik bijna medelijden met hem krijgen. Krijg je dit ook gelijk opportunistisch


  ⚠️ Meld

 18. Ingrijpen!
  Hier kan de 2e kamer/minister natuurlijk weer niet ingrijpen omdat het commerciële banken betreft 😮 :'( >:(

  Bonus bankdirecteur steeds hoger

  Gepubliceerd op woensdag 20 februari 2008 op planet.nl

  AMSTERDAM (ANP) – Bestuursvoorzitters in de financiële sector krijgen steeds hogere bonussen uitgekeerd. Hun beloning is in toenemende mate gekoppeld aan prestaties vanwege de steeds kritischer houding van de aandeelhouder. Dit blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau Mercer.

  Bestuursvoorzitters van banken ontvingen in 2007 gemiddeld een basissalaris van 1,15 miljoen euro. Daar kwam in doorsnee een bonus van 164 procent van het basissalaris bovenop. In 2006 was dit nog 121 procent. Gemiddeld kwam de jaarlijkse vergoeding voor bankdirecteuren in 2007, inclusief langetermijn beloningen, op 4,3 miljoen euro.

  Aanpakken please! De verschillen tussen arm en rijk worden steeds groter!


  ⚠️ Meld

 19. Bestuurders zijn idd nogal zakkenvullers, jammer maar ik zie het ook niet snel veranderen. In de maatschappij kan een bestuur je trouwens ook eerder dwarsbomen als dat je er wat aan hebt. Maar ze vangen ze wel…..en daar gaat het ze om. Triest.


  ⚠️ Meld

 20. Maker eerste doelpunt ooit overleden

  De eerste doelpuntenmaker ooit in het Nederlandse profvoetbal is overleden. Klaas Smit maakte de treffer op 14 augustus 1954 voor Alkmaar’54 tegen Venlo. De linkeraanvaller maakte in het met 3-0 gewonnen duel twee van de drie doelpunten. Smit is 77 jaar geworden.  ⚠️ Meld

 21. CL en eromheen
  Gister en eergister niet heel veel live gezien,
  Wel genoten van JC’s analyse bij Studio Sport
  Johan-II voor de klas bij Barca
  Goal van Kuyt
  Hele mooie goal van Lange Jan VoH
  Het lyrische vertrouwen van Spaan en Johan III (D) bij P&W in JC
  MvB bij Holland Sport
  Record Europese wedstrijd voor Seedorf
  Het bij vlagen weer swingende Barca.  ⚠️ Meld

 22. Dan heb ik er nog een: waarom liepen er gistermiddag agenten met een speurhond langs de kant van de weg op de hoge brug bij Westenholte? (Ter hoogte van Tijl) Het was zo rond een uur of vier, het zag er niet heel erg serieus uit, maar aan de andere kant loop je daar toch ook niet voor niks met een hond in de berm?


  ⚠️ Meld

 23. Oke vandaar, ik gokte eerst dat ze de brug al weg zouden halen maar toen las ik de andere dag in de krant dat dat pas in april gebeurd dus ik vroeg me echt af wat ze nou hadden gedaan.


  ⚠️ Meld

 24. Vandaag hoorde ik voor de zoveelste keer; wat is Zwolle in de spits een ramp. Vooral rond het centrum. Dat vind ik ook al erg lang. Wat mij dan ook enorm verbaasd is de bussluis bij het Kerkbrugje. Waar is dit voor? Ik denk dat het goed is om alle zeilen bij te zetten om andere wegen te ontlasten, aangezien het som een half uur duurt om uit de stad te komen.

  Dan ook nog de stoplichten bij de v. Karnebeekstraat. Een zwaar verouderd systeem, waarbij het meer dan eens voorkomt dat je voor niets zit te wachten, omdat er maar een strook tegelijk mag, de volgorde is daarnaast ook opmerkelijk. Vaak mogen andere auto’s eerst terwijl ik veel langer sta, andersom gebeurt dit ook.
  k ben inmiddels zover dat ik me niet altijd meer wat aantrek van die apparaten. De gemeente geeft met de oranje knipperlichten op zondag en ’s avonds al aan, dat die stoplichten op veel momenten overbodig zijn.
  Wordt het niet eens tijd dat de gemeente hier wat meer aandacht aan besteed? 😮


  ⚠️ Meld

 25. Loesje
  Hoi ghehe; 2 studentes van Het Vliegende Paard hadden Loesje uitgenodigd. Staan dus vandaag ook in De Stentor. Omdat ik al eens eerder belangstelling had getoond mailde de organisatrice me. Heb nog voorgesteld een persberichtje naar de weblog te sturen (dan wilde de admin er een topic van maken). Heeft ze niet gedaan, ik dacht dan maak ik er ook maar niet teveel comedy van. Denk dat ze niet al teveel mensen wilden. We zaten boven met 13 personen.


  ⚠️ Meld

 26. Provinciale Kap en lelijke blokkendoos
  Hoe heeft de provincie gereageerd op de abrupte kaalslag?

  Al meer bekend (inspraakmogelijkheden) over de oerlelijke blokkendoos. Of denkt de carnavalsdj: niet over l*llen dan druk ik em er zo doorheen

  Overval Videotheek Holtenbroek (Opsporing Verzocht breekt in) nu op 3fm: http://www.arbeidsvitaminen.nl
  😮


  ⚠️ Meld

 27. Hagedoorn op 2 voor 12 28/12 weer
  Jaap Hagedoorn was vorige week te gast bij Twee voor Twaalf. De oud-wethouder en zijn jongere broer vormden samen het winnende koppel. Zij komen op 28 februari opnieuw op de televisie. (gejat van lev06.nl)  ⚠️ Meld

 28. Ajax-assistenten ook zeker:

  Ajax heeft overeenstemming bereikt met Marco van Basten, John van ??t Schip en Rob Witschge over hun trainerschap bij het eerste elftal. Van Basten tekent een contract dat hem vanaf 1 juli 2008 in beginsel voor 4 jaar als hoofdtrainer/-coach aan Ajax verbindt.

  John van ??t Schip en Rob Witschge tekenen als assistent-trainers eveneens een contract voor 4 jaar dat ingaat op 1 juli 2008. In de contracten is een wederzijds evaluatiemoment opgenomen dat plaatsvindt na 2 seizoenen.  ⚠️ Meld

 29. Afgekeurde Kubus
  Foeilelijke KUBUS in het zicht: Hier stond ergens iets van de Admin. Bijzonder veel reaguurders hier, waren tegen het 2e ontwerp. Ook zouden er in de gemeenteraad vragen worden gesteld. Kan het helaas niet terug vinden. Daarom maar ff gekopieerd uit De Stentor:

  Heemschut meent dat het gebied beter gebaat is bij ‘een parkje’. “Het groen invullen levert een fraai zicht op De Spiegel op. Ook wordt het uitzicht vanuit de Spiegel-foyer op de Achtergracht niet door een circa 13 meter hoog gebouw weggenomen, wat eveneens een groot voordeel is.” De vereniging tot bescherming van cultuurmonumenten was eerder betrokken bij de plannenmakerij rond de Achtergracht. Zo zat het in de klankbordgroep Noordereiland. Bond Heemschut is van mening veranderd over de bebouwing door de andere invulling die het Spinhuis, Flevo-gebouwen De Spiegel hebben gekregen. Eerdere plannen gingen ervan uit dat op de plek van de Kubus van Crepain een restaurant zou moeten komen: dat idee ondersteunde de bond. Maar nu een restaurant is gerealiseerd in De Spiegel is bebouwing van dit stukje Achtergracht niet meer nodig, aldus de vereniging.

  Dit veranderde standpunt lijkt me absoluut niet onbelangrijk voor de Zwolse beleidsmakers en politiek. Weet niet hoeveel invloed deze club heeft, maar hun argumenten klinken ook nog eens goed.

  ========

  Discussie loopt HIER[/url]  ⚠️ Meld

 30. Vervolg op bericht van 12.23: Feyenoord Hooligans terug uit Almelo. Hebben zin in een spontaan potje matten in Arnhem. Ze zoeken Vitesse-lui op en 1 Arnhem raakt levensgevaarlijk gewond door een baksteen. Zo maar……
  Gelukkig was er ME in de buurt (die bij Vitesse’s wedstrijd was geweest) om de kl**tzakken de stad uit te rossen.


  ⚠️ Meld

 31. oude beelden
  Zagen we net bij Holland Sport die oude beelden van Marcel Peeper nog terug. Sooo, wat jammer; die was in vorm toen. Na zijn dik kwartiertje Rusland is hij ook nooit meer terug gekomen. Heeft nu 3 kledingszaken in Den Helder geloof ik…..en wat ie in dat jaar niet had meegemaakt.


  ⚠️ Meld

 32. Getrouwd…
  Het huwelijk…

  Zij.Doei !!!
  Hij:Ha, eindelijk, ik heb zolang gewacht
  Zij:Wil je dat ik wegga ?
  Hij:NEE, ik durf er niet eens aan te denken
  Zij:Hou je van me ?
  Hij:Natuurlijk, heel veel
  Zij:Heb je me ooit bedrogen ?
  Hij:NEE, waarom vraag je me dat
  Zij:Wil je me kussen ?
  Hij:Elke keer als ik de kans krijg
  Zij:Zul je me ooit slaan ?
  Hij:Ben je gek ?! Zo iemand ben ik niet
  Zij:Kan ik je vertrouwen ?
  Hij:Ja.
  Zij.Schat!

  Na het huwelijk… lees de tekst van onder naar boven  ⚠️ Meld

 33. Uittrekken
  Het leven is keihard!

  Gisteravond zaten “mijn directrice” en ik na het eten aan tafel
  nog zo over een en ander na te praten
  tot het gesprek op euthanasie kwam.
  Bij dit delicate onderwerp,
  over de keuze tussen leven en dood,
  zei ik haar: “Laat mij nooit leven als een plant,
  waarbij ik afhankelijk ben van een machine en
  gevoed word met een vloeistof uit een fles.
  Als je mij in die toestand ziet, koppel dan die toestellen,
  die mij in leven houden, maar af.”

  Zij is opgestaan,
  heeft de stekkers van de TV en
  van mijn computer er uitgetrokken en
  al mijn bier weggespoeld!

  DE TRUT!  ⚠️ Meld

 34. Kappen
  @ Ronald Revenberg: Nog wat van de provincie gehoord?

  Illegale kap
  geschreven door Ronald Revenberg, op 17 februari 2008 om 17:30

  @ Dick & Tjalling:

  In de algemene log 11 heb ik toegezegd dat ik de verantwoordelijk wethouder vragen zou stellen over de vermeende illegale kap van de populieren in het Kraaienbos. Inmiddels heb ik een reactie van wethouder Kenkhuis ontvangen.

  Het Kraaienbosje valt niet onder de gemeentelijke kapverordening, maar onder de Provinciale Boswet, omdat het buiten de bebouwde kom ligt. Men heeft wel een, conform deze wet, melding gedaan bij de provincie. Of alles volgens de afspraak met de provincie gegaan is, wordt thans nader uitgezocht.

  Het is op de foto’s inderdaad een triest gezicht. Het gaat om populieren, die voor een deel omgewaaid waren tijdens de Januari-storm. Al deze populieren zijn nu afgevoerd en worden vervangen door eiken en beuken. Dit betekent overigens op termijn wellicht zelfs een verbetering van het groen.

  We laten de provincie nu even het voortouw in het toelichten van de kap. Wel gaan we in het verlengde van deze kap i.i.g. met de provincie praten over hoe we in dit soort situaties beter kunnen afstemmen tussen gemeente en provincie. Als gemeente wordt je immers geconfronteerd met de consequenties en wellicht hebben we ook nog wel een opvatting om in welk opzicht dan ook advies te geven.

  tot zover…  ⚠️ Meld

 35. Tweede ring Kuip leeg bij Feyenoord-Zwolle
  26 februari 2008

  Supporters van Feyenoord lopen niet warm voor de wedstrijd tegen FC Zwolle in de kwartfinale van de KNVB beker, die donderdag gespeeld wordt. De kaartverkoop valt zelfs dusdanig tegen, dat Feyenoord besloten heeft om de tweede ring van stadion De Kuip donderdag maar helemaal dicht te houden. Voor de onderste ring zijn bovendien nog ‘enkele duizenden’ kaarten beschikbaar, meldt Feyenoord.

  De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Zwolle wordt rechtstreeks uitgezonden op RTL7. Dat geldt overigens ook voor alle andere duels in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. Vanavond staan Haarlem-Heracles Almelo (18.30 uur) en FC Dordrecht-Roda JC (20.45 uur) op het programma, woensdag gevolgd door het duel tussen de amateurs van Quick Boys en NAC Breda (20.45 uur).

  FC Update.nl


  ⚠️ Meld

 36. Nooit genoeg Dick 😉 Ik kan nog slapen maar daar is alles meegezegd, ik heb er zoveel zin in en ben zo trots dat we met zo veel naar Rotterdam gaan, dat moet zo wie zo goed zijn voor een prachtige sfeer

  Ik hoop dat de zwollenaren van de weblog die niet van voetbal houden toch even kijken donderdag al zal het maar 10 min zijn ;D


  ⚠️ Meld

 37. Feyenoord Uit
  Vind het ook hartstikke mooi voor jullie. Ben ook zeker trots op de FC. Hoorde van iemand die ook gaat dat spandoeken geze*k over de brandveiligheid kan geven….pff hoop wel veel “herkenbaar Zwols” te zien op tv. Jullie zullen so wie so een onvergetelijke avond hebben. Laten we er ook maar gewoon over doorschrijven deze week 😉
  Zondag moeten ze er natuurlijk wel weer gewoon staan voor de periodetitel (minder belangrijk trouwens als de 3 pt voor het KAMPIOENSCHAP). Maar eerst Feyenoord verslaan 8)


  ⚠️ Meld

 38. Vrijdag
  Vrijdag eerst de wedstrijd natuurlijk nabeschouwen, ben bijzonder benieuwd naar alle live-reportages hier. En de pics van Pedro 8)
  En dan, ja dan kunnen we weer naar het weekend toe leven over “de geneugten des levens” 😉


  ⚠️ Meld

 39. Ferdie D.
  @ Pedro: Zal eens kijken of ik een foto heb. Ken hem van WVF en verjaardagen/stappen soms. Heeft lang haar en een mooie vriendin die bij de Heineken Music Hall werkt. Misschien ken je hem daar van 😉 Daar portreteert hij veel artiesten. Die portretten hangen daar ook. Is free-lancer. Maakt mooie pics. Stond in de Swollenaer bij het afscheid van scholieren van Deltion geloof ik, die gingen vliegen. Een andere dame werkt bij Deltion, maar zo gaat dat toch in jullie leven. Harry ten k. (voormalig van de Hoogstroate 101) zie je die nog wel eens?….in de buurt?


  ⚠️ Meld

 40. Zelfs
  Zelfs voor iemand met een beetje historisch besef over de grachten rond de binnenstad, is dit eigenlijk een vreemde naam:
  Agenda – Details

  Evenement
  Wanneer: 01-03-2008
  Titel Ster van Zwolle
  Waar: Binnenstad Zwolle – Zwolle,Nederland
  Categorie: Sport en spel

  Maar wel een mooi festijn. Zat nog (even maar en toen had ik het absoluut gezien) bij Omroep Zwolle toen ze grootheden als Chipolini dwars door onze mooie binnenstad niet eens versloegen. Daarna nageniet in De Proosdij op uitnodiging via Jan van O. (van de Peperbus-kak-roddelpagina). Ook heb ik toen zelf (al nieuwkomer) alles moeten regelen om aandacht te besteden aan het afscheid van de beste Zwolse amateurvoetballer ooit (glansrijk geslaagd; kan nog mooie anekdotes vertellen over het feest na afloop). Nu is dat toch wel beter? Aan Jan K. zal het volgens mij niet liggen 😉

  Veel plezier!


  ⚠️ Meld

 41. Lang verwacht
  Wat lang verwacht is gebeurde dan toch: Robert Maaskant volgt Ernie Brandts op als trainer van NAC. Zal alle superlatieven uit een eerdere post maar niet herhalen, zoals gespreid bedje en gelijk met “De Egels” gedegradeerd. Wat was overigens zijn laatste teamprestatie in Zwollywood 😀

  Ach, maak er wat moois van Robert. Nu zul je wel niet meer in het Zwolse carnavals geweld te bezichtigen zijn. In Breda beweren ze het immers veel beter te kunnen.
  Succes!


  ⚠️ Meld

 42. Binnenlands Nieuws:
  Verder nog iets?

  Joran krijgt ruige tip en is elders

  – Joran’s kono Patrick was zware crimineel

  – Gebleekte Geert is natuurlijk weer verongelijkt als hij zegt dat hij geïntimideerd is wanneer 2 ministers hem op de gevolgen (van zijn provocaties) voor ONS NEDERLAND wijzen.

  – Wordt tijd dat Donner nu voor de 2e keer, maar dan toch wel voorgoed, opdonnert; def. ontslag zonder wet

  >:(


  ⚠️ Meld

 43. Nog 1 over de (wegens Turkye in de EG) uitgestapte VVD-er. Van de door mij zeer gewaardeerde Wim de Bie:

  donderdag 28 februari 2008 08:55 verstuur

  Rare site

  In afwachting van de premi?re van zijn film Fitna, heeft Geert Wilders ‘ook een speciale site in de Verenigde Staten opgezet, waarop de film te zien zal zijn’, meldt de Volkskrant vandaag.

  Wat een rare site! Wil Wilders groot geld verdienen?
  Sex sells – als je ‘Islam Video’ aanklikt, krijg je toegang tot een vracht porno met titels als ‘Wil jij me bloot zien?’ (Nee, Geert, bedankt!), ‘Zin in een slippertje?’ en ‘Anna zoekt sex (18 )’.

  Geert Wilders – van Tweede Kamerlid tot pornoboer?  ⚠️ Meld

 44. KAPPEN NIEUWS
  Kappen: Dit log begon er ook mee. Nu bericht van Vroege Vogels:

  Beste meneer/mevrouw,

  Bedankt voor uw deelname aan de inventarisatie van de Bomenkap in Nederland. Door de vele inzendingen zijn we wat later met reageren maar in de tussentijd hebben we niet stilgezeten. Uw melding staat op dit moment op de Vroege Vogels site. Het begint een indrukwekkende hoeveelheid te worden.

  Vele mensen vragen ons wat ze kunnen ondernemen tegen de voorgenomen kap en of Vroege Vogels daarbij kan helpen. Helaas kunnen we niet bij iedere melding in actie komen. Het zijn er domweg te veel. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Bomenstichting (www.bomenstichting.nl). Zij kunnen u adviseren als u iets wilt ondernemen tegen de dreigende bomenkap. In verschillende gemeentes zijn er ook Bomenridders actief, zoals in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwaarden, etc. Ook zij kunnen u helpen bij het beschermen van de bedreigde bomen.

  Als u op de hoogte wilt blijven van de Kappen! actie neem dan een (gratis) abonnement op de Vroege Vogels nieuwsbrief. Voor meer informatie: http://vroegevogels.vara.nl/Nieuwsbrief.125.0.html

  Vriendelijke groet,

  Vroege Vogels redactie  ⚠️ Meld

 45. Nog zo’n goochemert…. 😀 ;D 😀

  Zware blessure Rojer na vrijpartij onder douche
  28 februari 2008

  Eldridge Rojer moet nog eens zes tot negen maanden wachten op zijn rentree voor Excelsior. De aanvaller, die juist op de weg terug was na een kruisbandblessure, verdraaide zijn knie tijdens een vrijpartij met zijn vriendin in de badkamer.

  “We stonden samen onder de douche en van het een kwam het ander”, bekent de 23-jarige Rojer in het AD. “Het is heel vervelend dat ik er zo lang uit ben. We hebben nu gekozen voor een operatie.”

  De aanvaller liep zijn vorige blessure in september op tegen SC Heerenveen. Hij maakte begin deze maand zijn rentree bij de beloftes, maar kreeg te maken met een terugslag.

  😮 😛


  ⚠️ Meld

 46. CDA
  Hier een paar keer over het CDA gehad (zeker niet alleen door mij) NU: CDA:”Wij begrijpen die ophef over de woorden van Donner niet, er is niets nieuws onder de zon” 😀 😀 😀 Zwollenaar Slob (CU) vindt het “ongepast”. Voorzover ik kan waarnemen vindt elke politieke partij het op zijn minst vreemd……Hypocriet?


  ⚠️ Meld

 47. “G Verbaan wil adopteren”, flitste er net langs. Prima voornemen! Alles beter dan een kloon van die kakker en bijzonder zelfingenomen Jort K. op deze mooie wereldbol. 1 is meer dan genoeg ;D


  ⚠️ Meld

 48. Frank Black Francis Pixies!
  Vanavond Frank Black in Hedon! Man, man, man, wat heb ik daar een zin in.

  Fantastisch dat hij een heel album aan Herman Brood heeft gewijd, na het zien van nota bene een youtube filmpje (can’t break a heart and have it).
  (niet als enige trouwens, want Dick Dale was ook al liefhebber van Brood en schreef een nummer met Brood’s vocals erover gemixt)

  Voor mij zijn Pixies altijd nog het beste wat de jaren ’90 hebben gebracht op muzikaal gebied! Zonder Pixies geen Nirvana.

  Nog meer mensen liefhebber en bezoeker vanavond?

  Cheers


  ⚠️ Meld

 49. Ook wel een aardige activiteit
  Helaas niet voor iedereen toegankelijk vrees ik. Volgens mij was het een aardige uitzondering dat wij met LOESJE vorige week in het Vliegende Paard naar binnen mochten. Ze vroegen bij het bestellen nog wel elke keer naar het studentenpasje:

  12-03-2008: Erotic Sensation Uitdagend en verleidelijk!

  ⤽Let??s bring sexy back⤝: Erotic Sensation brengt erotiek voor deze avond uit de taboesfeer. Met gadgets, paaldans en erotisch geklede gastheren en vrouwen zullen wij je proberen te verleiden. Proef en ⤽voel⤝ de erotische sferen vanavond in Het Vliegende Paard!

  Sinds de millenniumwisseling is het aantal erotische feesten flink gestegen. Ze worden overal gehouden, in huis, in discotheken of tijdens bedrijfsfeesten. Het creëert openheid, maar ook gezelligheid waardoor blosjes op de wangen verdwijnen.
  Met deze avond willen wij geïnteresseerde en nieuwsgierige studenten een vleugje erotiek laten beleven. De gadgets kunnen worden gekocht en je kunt mee doen met een introductie les paaldansen. Als afsluiter hebben wij een spannende act voor jullie in petto!

  Aanvang: 20:30
  Locatie: Het Vliegende Paard
  Kosten: Gratis(!)  ⚠️ Meld

 50. Ff stukje lezen maar ik vond het mooi
  Philip Freriks vandaag op NOS-WEBLOGS:
  Met mijn vermeende droom over Ayaan heb ik de website Geen Stijl gehaald. Dat schijnt volgens blogologen zo ongeveer het hoogst haalbare te zijn in deze sfeer. Als dat inderdaad als maatgevend wordt beschouwd voor het succes van mijnblogpogingen, heb ik de neiging om onmiddellijk te stoppen.Van mij mogen ze daar hun gang gaan bij GS, vrije meningsuiting en zo, o jee, ik zou er niet aan durven tornen.

  Maar ja, ik houd niet zo van hun would be humor die voornamelijk vulgair is. Van een hoog poep -en piesgehalte. Pubers die de luier maar niet willen ontgroeien en dus nog steeds niet zindelijk zijn.

  Gisteravond en vandaag was er nogal wat discussie over de opening van het achtuurjournaal van gisteren. We begonnen met het ongetwijfeld stevige gesprek van het kabinet – in de persoon van de ministers Hirsch Ballin van Justitie en Verhagen van Buitenlandse Zaken – met Geert Wilders. Om hem nog te wijzen op de gevolgen van zijn daden als anti-islamcineast.
  =====
  Natuurlijk ff gereageerd maar deze moest per mail (kan ik me goed voorstellen!!)

  Er is altijd veel discussie over ⤽De Opening⤝ van het Journaal. Dat is dan ook het belangrijkste nieuws van de dag. Het is wat er uitspringt en wat de kijkers naar onze mening als eerste moeten weten. Daarbij gaat het niet over links en rechts maar over de vraag wat nieuws is. Nieuws met een grote N.

  En zoals dat gaat met dit soort omstreden kwesties, ontstond ook over deze opening onmiddellijk discussie. Voor de ene groep krijgt Wilders dan te veel eer, de andere vindt de kwestie opmerkelijk genoeg om er wel degelijk mee te beginnen.
  Lak aan gijzeling van de media.

  Daarbij speelt op de achtergrond mee dat sinds het optreden van de goddelijke kale ?? waarbij de vlasblonde pelositeit van Geert wel heel bleek afsteekt ?? zo niet de vrees dan toch de zorg bestaat om vooral de straat niet over het hoofd te zien. Het Journaal moet geen verlengde zijn van het Haagse establishment en in alle onafhankelijkheid en eigenzinnigheid blijven berichten over de staat en de straat en wat hen verbindt.

  Hoe dan ook, gisteravond Wilders/Kabinet, opening Journaal.

  Ons criterium (van de eindredacteur en mijzelf) was dat het gesprek nieuws was. Belangrijk nieuws nu de film voor het einde van deze week is aangekondigd.
  Bovendien kreeg de Haagse redactie de zaak rond aan het begin van de avond. Laatste nieuws dus. Geen krant, geen radio en zelfs concurrent RTL-halfachtnieuws die het had. Dan wil je dat weten ook. Opening dus.

  Maar ja, er gingen stemmen op die in alle nuchterheid stelden: hoezo Nieuws met een grote N? Nieuws ja, maar de gedroomde opening afgezet tegen de 730.000 excuses van staatssecretaris De Jager vanwege de chaos bij die steeds minder gemakkelijke belastingdienst of ons verslag over de sterk stijgende prijzen die Nederland te wachten staan. Gaan die kwesties de burger niet veel meer aan, vroeg iemand retorisch.

  Ik moet toegeven, sterke argumenten. Misschien waren we in ons journalistieke enthousiasme net een tikje te eager geweest.  ⚠️ Meld

 51. Heb je ook wat van de Pixies kant en klaar? Bedoel als het Frank’s favo-band was. Franky R. de enige man die de kl*ten had om weg te rijden bij JC’s discussies 😀 😀 😀


  ⚠️ Meld

 52. Misschien leuke tip voor journalisten en/of fotografen; achter de Campus, nieuwe parkeerplaats rijden ’s nachts regelmatig dure auto’s die daar samenkomen en later weer verdwijnen. Ook staan er al een week auto’s geparkeerd, die inmiddels versierd of vernield zijn. De enige controle daar is een paar kamerbewoners en heel soms een securitasautootje. Verder ligt het geheel afgelegen. Een vriend van me woont hier op kamers, vandaar de kennis hiervan….

  =========

  Tips zijn altijd meer dan welkom!


  ⚠️ Meld

 53. Mijn pxies en frank black berichten komen maar niet door
  Zwaar irritant. Zit er een filter op het aantal links in een post? Of ben ik inmiddels al gewoon gebanned?

  ==========

  Heb nog niets langs zien komen…
  Probeer het nogmaals. Moet goed komen.


  ⚠️ Meld

 54. Larry jij hebt het voorjaar in de keumis

  Nee… haha. Ik ben maandag door een dak van een stal gevallen met mijn kop op een betonnen vloer.
  Vier meter naar beneden en kwam tussen een paar koeien terecht.
  Moest nog redelijk snel proberen op te staan, anders trapten die koeien mij ook nog eens op m’n kop.
  Gat in de kop, hersenschudding en een pijn door mijn hele lichaam… pfff.  ⚠️ Meld

 55. Had een flink verhaal over de Pixies en Frank Black getypt.

  @Martijn
  Om dat te voorkomen selecteer en kopieer ik het bericht eerst. Eventueel tijdelijk plakken/opslaan in Kladblok o.i.d. 😉


  ⚠️ Meld

 56. Dak moest vervangen worden en er was valbescherming aanwezig, maar net niet op het punt waar ik op een kennelijk zeer zwakke plaat mijn voet neer zette.
  Ik was razendsnel beneden…. 😀
  Viel vlak langs een hek en toen mijn hoofd op de grond klapte was ik nog enigszins opgelucht ook dat ik niet op dat metalen hek terecht gekomen was.
  Ik ben gaan douchen en daarna naar de dokter voor het gat in de kop.
  Thuis naar de wijze raad van mijn vrouw geluisterd en op bed gegaan voor rust.
  Gelukkig geen hoofdpijn maar voel m’n hoofd wel, zwaar en lijk wel high…
  Als het zwaarder wordt ga ik weer rustig liggen, maar alleen maar op bed liggen schijnt slecht te zijn voor herstel las ik op het www.
  Eén rib gekneusd en die voel ik d*nders en enkele giga blauwe plekken.


  ⚠️ Meld

 57. (volgens mij dacht de admin dat ‘krontjong’ een scheldwoord is 😀 )

  ===========

  Nee hoor 😀
  Het eerdere bericht viel, door het aanpassen van vorige berichtgeving in het niet, vandaar.


  ⚠️ Meld

 58. Strontmazzel letterlijk…, daarom ook maar om een tetanusprik gevraagd aan de lieftallige vrouwlijke dokter in Ommen. 😉
  Vergelijkbaar met die dame op Pedro’s reportage over Feyenoord-FCZ. 😀


  ⚠️ Meld

 59. (IL)Legaal Kappen
  Zou mooi zijn als dit log afgesloten kon worden met een mededeling van degene die die log ook begon. Al gaf RR alleen maar even aan wanneer er met de provincie wordt gesproken en wat er uit is gekomen. We weten nu nog steeds niet of de van BINNEN UIT begonnen kap legaal was?


  ⚠️ Meld

 60. Blokkendoos
  @ Admin: Is jullie bekend of nu van de bouw van de blokkendoos wordt afgezien en dat het open wordt, of was dat enkel een suggestie?

  ========

  Geen nader bericht ontvangen…


  ⚠️ Meld

 61. @ ghehe

  Misschien leuke tip voor journalisten en/of fotografen; achter de Campus, nieuwe parkeerplaats rijden ’s nachts regelmatig dure auto’s die daar samenkomen en later weer verdwijnen. Ook staan er al een week auto’s geparkeerd, die inmiddels versierd of vernield zijn. De enige controle daar is een paar kamerbewoners en heel soms een securitasautootje. Verder ligt het geheel afgelegen. Een vriend van me woont hier op kamers, vandaar de kennis hiervan….

  2 dingen dus:
  -’s nachts komen achter de Campus, regelmatig bestuurders van dure auto’s samen. Om later weer te verdwijnen…….uiterst vaag: heaumeau-ontmoetingsplaats?
  -Er staan al een week auto’s geparkeerd die er inmiddels niet meer uitzien zoals zou moeten…………tja met weinig controle…..dit soort kl**tzakjes komen overal

  Ben wel heel erg benieuwd en het lijkt of de Admin er wat mee wil doen?

  Weet iemand trouwens hoe het met die uiterst vage (Ufo-achtige) signalen toen in Berkum is afgelopen? Nee, dan komt ie bij mijn in de map “broodje aap”
  – 😉


  ⚠️ Meld

 62. @Larry en Ghehe 😀 Idd lijkt een gevalletje “live-aanwezig geweest” 😛
  Volgens mij duikt de Admin er nu wel op. Pedro & Harry vechten, vast op dit moment, om de pics te mogen maken.


  ⚠️ Meld

 63. Blokkendoos die hopelijk nooit wordt gebouwd
  @ John: geweldige afsluiter van deze strikkelvrijdagmiddag!
  Jullie vinden het toch ook een beetje een vreemd ontwerp? Nogwel in de herkansing… SP heeft in hun vraagstelling weblog zelfs genoemd: BRAVO.
  VVD zal wel meeliften en natuurlijk nooit zomaar burgertjes noemen. Oh sorry,
  komt omdat het weekend is. SP, VVD, CU (?) = nog niet veel, Ronald Revenberg zou dit onderwerp toch ook nog heel kritisch bekijken of bedenkingen doorspelen? Of is de wens weer de vader van de gedachte?


  ⚠️ Meld

 64. Fotosessies
  @dick: dank voor je compliment! En nee, bij de LOZ zet ik geen voet binnen. Niet mijn soort mentaliteit zegmaar. 😉 Ik ben ergens anders radiomaker, en dat gaat super! 8)
  Ja, hele andere fotografie.. maar hier kan ik tenminste mijn gevoel in kwijt. Hoewel, als ik die laatste plaatjes van Pedro bekijk.. dan kan ik alleen maar van zo’n situatie dromen haha! ;D


  ⚠️ Meld

 65. Rust in eredivisie belooft wat moois:
  Groningen en Feyenooit op 1-1
  Ajax 2x Huntelaar verder niet gescoord én…..

  PSVouw met 2-1 achter 😮

  (maar ’t zal wel ijdele hoop zijn….PSVouw heeft al zoveel gezwijnd dit seizoen :'( )


  ⚠️ Meld

 66. geschreven door john van boven, op 29 februari 2008 om 16:51

  Het huis an de Achtergracht

  Een paar jaar geleden hoorde ik iemand verkondigen: “Ik heb d’r zin an

  Proef ik hier politieke aspiraties op regeringsniveau van John van Boven…? ;D 😉


  ⚠️ Meld

 67. Behalve VI-info ??????
  Wil overigens geen olie op het FC-vuurtje gooien maar wie de VI heeft gelezen, afgelopen week, weet dat Everse en de TD geen vrienden zijn. Kan ook wel eens doorslaggevend zijn….. Voorzitter schijnt toch over een jaar te stoppen??? En Everse zou dinsdag laten weten wat hij doet????? VI had het over voetballen onder hoge druk oid.


  ⚠️ Meld

 68. @ Rudeboy: In de Perbus-combi reclame-combi ondernemend Zwolle-combi woningzoekert; nog in kleur ook op blz 23, staat Gerrit fitnessens op de foto, de naam van de combi-blijlage is te raden ;D


  ⚠️ Meld

 69. Oh ja @ Larry; Ik begrijp je post niet zo. Professor Pim zei volgens mij

  Een paar jaar geleden hoorde ik iemand verkondigen: “Ik heb d’r zin an…

  . Maar John? Of ie dat zou willen? Kunnen?: Denk dat John capabel genoeg is, als Zwolse mevr. Wiegman het kan moet John het ook kunnen, durf hem zelfs nog wel met clubgenoot Andreas Rouvoet te meten. En de Zwolse mevrouw heb ik hier op http://www.weblogzwolle.nl nog niet voorbij zien komen. Geloof nooit dat Andres digitaal meepraat met de stemmers EN DE NIET-STEMMERS…….Dus daarin lijkt John bij de CU uniek. Misschien kan hij zelf eens vertellen of het mogelijk is dat hij ooit ook naar De Haag gaat?


  ⚠️ Meld

 70. Dick denkt nog steeds dat ie bonuspunten krijgt als je maar zo veel mogelijk berichtjes plaatst… 😛 ;D

  ==========

  Dream onnnn…. 😉


  ⚠️ Meld

 71. Buitenhof
  Onze Jeep & mevr Hamer; dacht maar eens Buitenhof kijken. DIe vrouwelijke columniste vond ik erg goed. Maar mevr. Hamer…..poehpoeh is in de plaats van Tichelaar fractieleider van PvdA. En volgens mij BETER! De vrouw met de HAMER[/url]


  ⚠️ Meld

 72. @ your service 😉 Nu eten en het schitterende voetbal van vanmiddag kijken op een verschrikkelijke zender.

  ==========

  Over naar Algemene Log 13


  ⚠️ Meld

Reageer