Leerlingen Groene Lyceum duurzaam in én voor de buurt

Zwolle – Het einde van het schooljaar komt inzicht. Afgelopen schooljaar hebben derdejaarsleerlingen van het Groene Lyceum zich ingezet in én voor een duurzame en innovatieve omgeving. In het kader van het project Eco-schools voerden zij diverse duurzame opdrachten uit bij basisschool de Phoenix en wijkboerderij De Schellerhoeve. Op maandag 9 juli aanstaande worden de opdrachten op de locaties feestelijk afgerond en worden de duurzame eindproducten onthuld.

Leerlingen van het Groene Lyceum hebben verschillende opdrachten uitgevoerd. Zo kregen zij de opdracht om het schoolplein van basisschool Phoenix duurzaam aan te kleden met leuke speelactiviteiten voor de basisschoolleerlingen. Een ander groepje ging aan de slag bij wijkboerderij De Schellerhoeve. Aan hen de uitdagende taak om een stuk grond geschikt te maken voor een productietuin. Hiervoor hebben zij een verplaatsbare kippenren gerealiseerd. Beide groepjes hebben een projectplan geschreven, een begroting gemaakt en een ontwerp getekend. De plannen werden met de opdrachtgever besproken, materialen werden besteld en vervolgens konden de leerlingen hun idee in de praktijk uitwerken. Maandag 9 juli is het zover; dan mogen de leerlingen hun eindproducten overdragen aan de opdrachtgevers.

Leerlingen vertellen dat ze tijdens het project veel vooruit moesten denken en plannen. Maar dat ze ook tussendoor het idee en ontwerp hebben moeten aanpassen aan de wensen van de opdrachtgever. Het was volgens de leerlingen daardoor een enorm leerzaam en leuk project!

De Groene Welle wil met deelname aan het traject Eco-schools laten zien dat zij een actieve bijdrage wil leveren aan het goed en bewust omgaan met elkaar en het milieu. Leerlingen van het Groene Lyceum hebben vanaf het begin het voortouw bij het traject. Samen met docenten en medewerkers vormen zij een werkgroep en hebben ze een zevenstappenplan opgesteld met bijbehorende acties. Eco-schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen om gezamenlijk te werken aan een duurzame omgeving. In 2017 ontving Groene Welle de Groene Vlag; het keurmerk waarmee Groene Welle zich officieel Eco-school mag noemen.

Artikel delen: