Charlene uit Zwolle in halve finale van Idols

Charlene Meulenberg, de Zwolse deelneemster aan het tv-programma Idols, is zaterdagavond doorgedrongen tot de halve finale met in totaal nog drie kandidaten. De zangeres uit Zwolle bereikte de laatste drie door een zeer goede uitvoering van de nummers Carwash en Respect.

Charlene is in Zwolle bekend van verschillende gospelformaties: The Sparks, Inside Out en muziekactiviteiten in de VEZ in Zwolle. Charlene komt uit een muzikale familie die verbonden was met een van de allereerste gospelgroepen in Nederland: de Burning Candles.

Charlene en The Sparks
Na negen enerverende jaren, met als absoluut hoogtepunt een tour naar Griekenland en Israël, kwam er een muzikaal einde aan The Sparks. Vanuit thuisbasis de Vrije Evangelisatie Zwolle is er flink aan de weg getimmerd. De lekker in het gehoor liggende gospel-sound was iedere maand op een andere locatie in het land te horen. Charlene heeft een tijdje meegedraaid in the Sparks. Van Appingedam tot Naaldwijk kon men genieten van de muzikale kwaliteiten van de The Sparks. Op 23 december 2006 zette de band een definitief punt achter zijn bestaan. Met een spetterend slotconcert werd er teruggekeken op de fantastische tijd van de band die bestaat uit een bijzondere groep jonge vrienden.

Charlene en Inside Out
Charlene Meulenberg draaide jaren mee in de formatie Inside Out. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardige blackgospel koor van 25 jonge vocalisten en muzikanten. Ze zien het als een eer om getalenteerde jongeren uit geheel Nederland met een grote verscheidenheid aan culturele achtergronden, de mogelijkheid te geven hun talenten te helpen ontwikkelen. Alle deelnemers zijn christen en laten dit ook zien in de praktijk van hun leven.
Inside Out maakt moderne black gospel en is bekend met namen als Kirk Franklin, Fred Hammond en andere grote namen in de Black Gospel scene. Inmiddels hebben ze ook zelf geschreven nummers toegevoegd aan het repertoire. Inside Out heeft tientallen concerten achter de rug, waaronder op festivals als Flevo, Opwekking, de EO familiedag, maar ook treden ze op in kerken, bruiloften, feesten en andere gelegenheden.

Burning Candles
De familie van Charlene komt uit een muzikale achtergrond van de formatie Burning Candles. Haar vader heeft jaren meegewerkt als toetsenist aan deze gospelgroep. In leiding was in handen van een heel bijzondere gospelzanger: Dolf Vorsterman van Oyen. Hij was pionier van de gospelmuziek in Nederland en oprichter van The Burning Candles. Hij de grondlegger van veel gospelmuziek in Nederland waarvan we op gospelgroepen.nl een bescheiden beeld zien. Dolf zette zich in voor het evangelie op een uitzonderlijke manier. Met de Burning Candles trok hij door Nederland en bracht een boodschap van leven en hoop. Tijdens de eerste uitzending van de EO op de radio werden verschillende nummers van de eerste LP van de Burning Candles gedraaid. In die tijd was deze vorm van christelijke muziek zeer vooruitstrevend.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. en ze ziet er nog eens goed uit ook…

  verwacht niet dat ze zal winnen…
  maar 2e is goed mogelijk….

  Misschien als de zwollenaeren nog ff wat sms voor haar versturen dat het helemaal goed gaat komen…


  Maak melding

 2. Voor het gemak neem ik dit maar ff voor waar aan

  Charlene Meulenberg, de Zwolse deelneemster aan het tv-programma Idols,

  . Vind RTL bagger en het programma ook heeeeeeeeelemaal nixxx. Maar er kijken veel mensen na. Lijkt mij promotie.


  Maak melding

Reageer