PEC Zwolle scoort vijf keer in Dalfsen

PEC Zwolle scoort vijf keer in Dalfsen

Zwolle – Ook de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding levert PEC Zwolle een overwinning op. FC Dalfsen wordt met 0-5 aan de kant gezet. ,,Dit zijn leuke potjes om te spelen. Mooi om bij Zwolle te mogen spelen”, constateert Gustavo Hamer na afloop.

Zwolle speelde in Dalfsen met twee teams met een mix van jonge talenten en eerste elftalspelers. Het leverde een aantal flinke kansen op, maar veel doelpunten niet. Mike van Duinen was het die al snel voor de openingstreffer zorgde. Halverwege de eerste helft verdubbelde Jairo Schet die marge. Er waren wel kansen op meer, de scherpte ontbrak nog wat.

Het hoogtepunt vond een minuut of vijf na rust plaats. Denis Genreau scoorde met een schitterende halve omhaal. De bal ging bijzonder fraai het doel in, met een hartverwarmend applaus tot gevolg. Na ruim een uur spelen vergrootte Terell Ondaan met een rake kopbal de marge tot 0-4. In de slotfase krulde Gustavo Hamer de bal fraai in de verre hoek, waarmee hij de score nog wat oppoetste. ,,Ja, lekker om van de nul af te zijn.”

Dinsdag wacht de eerste serieuze test tegen SV Meppen. In Wijthmen wordt om 18:00 uur afgetrapt.

FC Dalfsen – PEC Zwolle 0-5 (0-2).

PEC Zwolle eerste helft: Boer, Ehizibue, Van Polen, Da Silva, Koorman, Benschop, Van den Belt, Thomas, Schet, Van Duinen, Flemming

PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer, Woudstra, Lachman, De Bert, Ligeon, Hamer, Bakker, Genreau, Reinnders, Israelsson, Ondaan

Scoreverloop:
7. Van Duinen 0-1
25. Schet 0-2
51. Genreau 0-3
64. Ondaan 0-4
79. Hamer 0-5

Artikel delen: