Basisschool de Duyvencamp is een ouderbetrokkenheid 3.0 school

Zwolle – Sinds juni 2018 is basisschool de Duyvencamp de eerste ouderbetrokkenheid 3.0 school in Zwolle! Op vrijdag 6 juli kreeg de Duyvencamp het keurmerk ouderbetrokkenheid 3.0 uitgereikt door vicevoorzitter van de gemeenteraad; Hans Wijnen.

Ouderbetrokkenheid 3.0 is een concept dat school en ouders helpt om samen te werken op basis van gelijkwaardigheid, samen verantwoordelijk zijn en verantwoordelijk zijn voor elkaar. Het is het antwoord op een veranderde samenleving en de soms haperende communicatie tussen school en ouders.

Op de Duyvencamp werken ouders, leerlingen en teamleden samen. Zo start het schooljaar met een startgesprek waarbij ouders, leerling en de leerkracht bekijken hoeveel gesprekken er voor de leerling nodig zijn. Zo wordt er een communicatieplan op maat afgesproken en wordt er afgeweken van de standaard oudergespreksrondes.

Op verschillende momenten denken ouders en leerlingen mee over de school en het onderwijs waardoor er bekeken wordt of de school nog steeds de juiste dingen doet.

Nieuwe ouders van de Duyvencamp kunnen, als zij daar behoefte aan hebben, een buddy krijgen. Een ervaren ouderen die de nieuwe ouders in school op weg helpt.

Al deze acties hebben geresulteerd in hoge ouderbetrokkenheid en een goede samenwerking, wat de ontwikkeling van de leerlingen en het onderwijs ten goede komt!

 

 

Artikel delen: