Energiek Wipstrik

Zwolle – Wil jij als bewoner van de Wipstrik aan de slag met energiebesparing of energieopwekking? Kom dan naar de inspiratiebijeenkomst ‘Wipstrik Energieneutraal’ op maandagavond 16 juli in Wijkcentrum De Bestevaer. Het programma begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij energiekwipstrik@gmail.com
Energiek Wipstrik is een burgerinitiatief van en door bewoners uit de Wipstrik. Een viertal inwoners uit de Wipstrik wil samen met bewoners, organisaties en bedrijven stappen zetten naar een energieneutraal Wipstrik.

“Tijdens deze bijeenkomst gaan we kijken of er bij de bewoners uit de wijk animo is om aan de slag te gaan met energiebesparing en/of energieopwekking. Verder zijn we benieuwd welke ideeën en wensen er in de Wipstrik leven. Mogelijk zijn er meer bewoners uit de wijk die met dezelfde plannen rondlopen en zijn er organisaties die hen bij de realisering van de plannen kunnen helpen. Door samen te werken kunnen we meer bereiken en iedereen laten meedelen in de voordelen van verduurzaming”, aldus Remco Cremers, één van de initiatiefnemers. “We hopen dat er in de wijk voldoende animo is. Indien dat het geval is organiseren we een vervolgbijeenkomst in september. Die avond gaan we dan concrete stappen zetten, bijvoorbeeld een zonnepanelen project opstarten of met de buurt aan de slag met energiebesparing. Ter inspiratie hebben we Duurzaam Vilsteren uitgenodigd. Zij vertellen hoe zij het samen in het dorp Vilsteren aanpakken”.
Iedereen uit de wijk Wipstrik is van harte welkom.

Artikel delen: