Start Nationale Viering 5 mei in 2009 naar Zwolle

|   Laatste wijziging

De start van de Nationale Viering van 5 mei zal in 2009 plaatsvinden in Zwolle. Dat werd dinsdagmiddag tijdens een persconferentie in het Provinciehuis bekend gemaakt. In het jaar 1997 vond ook de landelijke start in Zwolle plaats. Toen ingeleid door bekende politici als (ex-) premier Kok, Hedy d’ Ancona en een lezing door Ed van Thijn.

Het begin van het Bevrijdingsfeest in Nederland vangt aan met een 5 meilezing. Daarna zal het Bevrijdingsvuur ontstoken worden en vindt er een debat plaats. Dit alles zal die dag door de Nederlandse televiezenders live uitgezonden worden. De 5 meilezing is voor het eerst in 1995 door Koningin Beatrix voorgelezen. Vorig jaar was dat in Utrecht Jan Pronk. Tijdens de start van de Nationale Viering op 5 mei zijn altijd vele landelijk bekende prominenten, zoals de Minister President, aanwezig. De Commissaris van de Koningin in Overijssel Janssen hoopt in 2009 dieper op het thema ‘Vrijheid’ in te gaan. “Ik zou fundamenteler de rechten en vrijheden van de mens willen bespreken”, zegt Janssen dinsdagmiddag. “Ook in Overijssel durven mensen niet alles meer te zeggen. We moeten de veelkleurigheid in Overijssel in stand houden. In Staphorst mag er een ander beleid gevoerd worden dan bijvoorbeeld in Zwolle.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Start Nationale Viering 5 mei in 2009 naar Zwolle”

  1. Kassa
    Dat wordt weer overuren draaien voor onze parkeerwachten en kassa voor de staatskas of gemeentekas.Is altijd zo hier in Zwolle.Is er wat te doen dan zijn die aasgieren ook van de partij !!

  2. Ach Tjalling, je kunt er ook gewoon van genieten. Er komen leuke bands, en als je met de fiets komt en je biertje mee naar binnen smokkelt, kost het je nix… ;D

Reacties zijn gesloten.